Rapper Waka Flocka Flame wordt kritisch aangekeken na controversiële lancering van Solana memecoin

3226 totale weergaven

De Amerikaanse rapper Waka Flocka Flame wordt nauwlettend in de gaten gehouden na de controversiële lancering van zijn op Solana gebaseerde memecoin FLOCKA, waarbij kort na het debuut van de token beschuldigingen van handel met voorkennis opdoken.

Controversiële lancering en eerste reacties

Waka Flocka Flame, een Amerikaanse rapper, lanceerde een memecoin genaamd FLOCKA op de Solana blockchain. Hij kondigde de lancering aan op het sociale media platform X aan zijn 1,8 miljoen volgers en deelde het tickersymbool en het contractadres. In een video verkondigde hij: “We leven nu. De lancering leidde echter al snel tot kritiek, waarbij blockchain speurneus ZachXBT verdachte activiteiten vaststelde met betrekking tot de levering van het token.

Vermoedens van handel met voorkennis

ZachXBT merkte op dat een nieuwe wallet snel ongeveer 40% van FLOCKA’s voorraad verwierf en deze distribueerde naar alternatieve wallets. Dit bracht leden van de gemeenschap ertoe om te waarschuwen voor potentiële verkoopdruk. Onchain gegevens onthulden dat FLOCKA al minstens een uur live was voor de tweet van Waka Flocka Flame, wat leidde tot ontevredenheid onder sommige gebruikers. Eén gebruiker noemde de lancering een “complete mislukking” en bekritiseerde de vertraagde vrijgave van het contractadres. Na de initiële hype daalde de prijs van FLOCKA met ongeveer 77% van zijn all-time high.

Opkomst van memecoins voor beroemdheden

FLOCKA maakt deel uit van een groeiende trend van door beroemdheden ondersteunde memecoins. Bekende figuren zoals rapper Iggy Azalea, Andrew Tate en Hulk Hogan hebben ook memecoins gelanceerd op Solana. Rapper Lil Pump heeft zelfs het woord “Solana” op zijn voorhoofd getatoeëerd. Ondanks hun populariteit hebben deze munten kritiek gekregen vanwege handel met voorkennis, marktmanipulatie en gebrek aan transparantie.

Medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft zijn ongenoegen geuit en verklaard dat hij “behoorlijk ongelukkig” is met deze trend van financialisering door beroemdheden.

Voortdurende problemen

Fraude met cryptocurrency’s gedijt goed op platform X, waarbij een aanzienlijk deel van de crypto-fraude wordt toegeschreven aan oplichters op het platform. Scam Sniffer, een web3 anti-oplichtingsbedrijf, onthulde dat er elke maand bijna $50 miljoen verloren gaat door accountvervalsing op X.com. De controversiële betaalde verificatieservice van de nieuwe eigenaar van het platform heeft het nog moeilijker gemaakt om echte accounts van frauduleuze accounts te onderscheiden.

Onlangs uitte medeoprichter Yi He van Binance zijn bezorgdheid over de proliferatie van cryptozwendel op X, waarbij hij zich afvroeg of de nieuwe eigenaar het probleem zou aanpakken.

Samenvatting

De controverse rond FLOCKA benadrukt de complexiteit en de risico’s die gepaard gaan met memecoins die door beroemdheden worden gesteund. Hoewel prominenten de waarde van een token tijdelijk kunnen verhogen, blijft het potentieel voor marktmanipulatie een belangrijk punt van zorg. De kritiek op Waka Flocka Flame onderstreept de behoefte aan transparantie en regelgevend toezicht in de snel evoluerende digitale activaruimte.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....