Rapport: BTC Bezitters Verslaan Crypto Fondsen

Volgens het in Zwitserland gevestigde investeringsadviesbureau 21e6 Capital AG hebben crypto fondsen doorgaans de prijsstijgingen van BTC in eerdere bull runs overtroffen, maar dit jaar geleden onder het hebben van te veel contant geld en een te voorzichtige benadering.

In de eerste helft (H1) van 2023 heeft de klassieke 'koop en houd'-strategie, of 'hodl'-benadering, van Bitcoin de meeste crypto fondsen overtroffen met 68,8%. BTC zag winsten van ongeveer 84%, terwijl crypto fondsen gemiddeld rendementen van 15,2% genereerden.

Maximilian Bruckner, hoofd marketing bij 21e6 Capital AG, benadrukte dat crypto fondsen "vaak aanzienlijk beter hebben gepresteerd dan Bitcoin in eerdere bull runs." Hij wees echter ook op de uitdagende marktomstandigheden van 2023 en de aanzienlijke hoeveelheid contant geld die ze eind 2022 hadden.

Na de ineenstorting van FTX en andere cryptoprojecten in 2022, suggereren rapporten dat veel crypto fondsen risico's hebben vermeden en cashbuffers hebben ontwikkeld, waardoor ze een belangrijke BTC-prijsstijging in H1 2023 hebben gemist. Dat is te lezen in een rapport van 21e6 Capital AG.

“Fondsen met grote contante posities zullen onderpresteren ten opzichte van Bitcoin in een bullmarkt, tenzij de fondsactiva aanzienlijk beter presteren dan Bitcoin,” zegt het rapport.

Door het algemene sentiment dat eind 2022 achterbleef, hadden veel fondsen grotere dan normale cashposities. Bovendien presteerden de meeste grote altcoins ook minder goed dan Bitcoin – een uitdagende omgeving voor fondsen.

Rapport: BTC Bezitters Verslaan Crypto Fondsen

Volgens 21e6 hebben de meeste cryptofonds strategiën dit jaar positieve resultaten behaald, maar ze hebben ondergepresteerd ten opzichte van bitcoin. Vooral die met een aanzienlijke blootstelling aan altcoins, futures, of sterk afhankelijk van momentum signalen.

Op het moment van schrijven kost BTC ongeveer $29.000 en blijft het worstelen om boven de $30.000 te blijven, een niveau dat in 2023 slechts sporadisch is overtroffen.

Rapport: BTC Bezitters Verslaan Crypto Fondsen

Desondanks markeren de huidige prijzen een prijsstijging van 75% voor het actief sinds 1 januari.

“We houden nauwlettend in de gaten welke beurzen zich zullen vestigen als toonaangevende aanbieders van futures. Ook het niveau van de financieringspercentages in de crypto-futuresmarkten en het vermogen van kwantitatieve fondsen om trends vast te leggen, zijn aandachtsgebieden bij het observeren van de markten,” voegt het rapport toe.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmarkt

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...