Rapport van het Amerikaanse ministerie van Financiën schetst potentiële financiële risico’s van NFT’s

7888 totale weergaven

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft zijn risicobeoordeling voor illegale financiering van 2024 Non-fungible Token (NFT) gepubliceerd, waarin kwetsbaarheden in het NFT-ecosysteem worden benadrukt. Het rapport richt zich op hoe illegale actoren deze kwetsbaarheden zouden kunnen misbruiken voor het witwassen van geld, de financiering van terrorisme en de financiering van proliferatie. Uit de beoordeling blijkt dat NFT’s zeer vatbaar zijn voor fraude, oplichting en diefstal.

Belangrijkste bevindingen

NFT’s kunnen worden gebruikt voor witwassen van misdaadopbrengsten, vaak in combinatie met andere methoden om illegale fondsen te verbergen. Het rapport vond echter weinig bewijs dat NFT’s worden misbruikt door terroristen of proliferators, aangezien fraudeurs momenteel de grootste bedreiging vormen.

“Deze risicobeoordeling laat zien dat Financiën zich inzet om de risico’s van nieuwere technologieën voor illegale financiering te analyseren en deze te communiceren naar de sector en wetshandhavers,” zei Brian E. Nelson, Under Secretary of the Treasury for Terrorism and Financial Intelligence. Nelson moedigde de privésector aan om de bevindingen te gebruiken voor hun risicobeperkende strategieën om misbruik van NFT’s te voorkomen.

Kwetsbaarheden en aanbevelingen

Het rapport benadrukt kwetsbaarheden in de NFT-ruimte zoals gebrekkige cyberbeveiliging, auteursrecht- en handelsmerkproblemen, en prijsfluctuaties. Deze problemen stellen criminelen in staat om fraude te plegen en misbruik te voorkomen. Deze problemen stellen criminelen in staat om fraude en diefstal te plegen met betrekking tot NFT’s en NFT-platforms. Daarnaast hebben sommige NFT-firma’s en -platforms onvoldoende controles om het witwassen van geld, de financiering van terrorisme en het ontduiken van sancties tegen te gaan.

Om deze risico’s aan te pakken, beveelt het rapport verschillende acties aan:

  • De sector bewust maken van de bestaande verplichtingen.
  • De bestaande wet- en regelgeving met betrekking tot NFT’s en NFT-platforms blijven handhaven.
  • Het overwegen van verdere toepassing van regelgeving op NFT’s en NFT-platforms.

Bredere implicaties

De NFT risicobeoordeling komt tegemoet aan de toezegging van de Treasury uit het 2022 Digital Asset Action Plan to Address Illicit Finance Risks en bouwt voort op recente nationale risicobeoordelingen en de 2023 Illicit Finance Risk Assessment on Decentralized Finance (DeFi). Het rapport vraagt om sterke regelgeving om misbruik te voorkomen en transparantie op de NFT-markt te verbeteren. Door samen te werken met sectorinsiders en internationale instanties en consumenten voor te lichten, wil de Schatkist NFT-misbruik beperken.

Lees meer over:
defiNFTsrapportscam

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....