Rechtbank erkent Bitcoin en Ethereum als grondstoffen

58733 totale weergaven
Bitcoin en Ethereum

Bitcoin en Ethereum zijn officieel geclassificeerd als grondstoffen, volgens de CFTC-voorzitter, waarbij hij een overwinning voor de cryptomarkt op regelgevingsgebied benadrukt. 

Bitcoin en Ethereum als grondstof

Tijdens de hoorzitting van de Digital Commodities Senate AG zijn Bitcoin en Ethereum officieel erkend als grondstoffen. Dit tekent een belangrijke vooruitgang en overwinning op regelgevingsgebied. 

Tijdens de hoorzitter meldde Fox-journalist Eleanor Terret dat Rostin Behnam, voorzitter van de Amerikaanse CFTC (Commodities Futures Trading Commission) Bitcoin en Ethereum heeft geclassificeerd als digitale grondstoffen onder de Commodity Exchange Act. 

CFTC lijnrecht tegenover SEC

De classificatie komt overeen met het standpunt dat de CFTC aanhoudt, maar staat flink in contrast met de eerdere verklaringen van SEC-voorzitter Gary Gensler. Deze suggereerden juist dat alleen Bitcoin een grondstof was en dat de meeste andere tokens als effecten gereguleerd moeten blijven, wat geleid heeft tot handhavingsmaatregelen tegen bedrijven als Binance, Coinbase en Ripple. 

Senator Sherrod Brown vroeg wat de CFTC heeft geleerd van eerdere cryptofraude. Hierop antwoorde Behnam dat Bitcoin en digitale activa een andere benadering van beveiliging en veerkracht nodig hebben dan traditionele activa. 

Zorgen over marktmisbruik

Senator Cory Booker uitte zijn bezorgdheid over marktmisbruik en de rol van de SEC en CFTC bij het aanpakken van deze kwesties. Bijna de helft van de handhavingszaken van de CFTC gaan over crypto, wat volgens Behnam een flinke uitdaging vormt vanwege het gebrek aan specifieke financiering en jurisdictie. Booker benadrukte de noodzaak van snelle regelgevende maatregelen om uitbuiting en financiële verliezen op de cryptomarkt te voorkomen. 

Conflict tussen SEC en CFTC

Senator Roger Marshall heeft het conflict tussen de SEC en de CFTC over de regulatie van digitale activa besproken. Hij suggereerde dat de CFTC alle regulatie van digitale activa zou moeten afhandelen, wat Behnam steunde, met verwijzing naar de expertise van de CFTC.

Deze verschuiving zal de regulatie van crypto stroomlijnen en de pro-crypto houding van Behnam ondersteunen. Zo benadrukte Behnam op de Global Conference van Milken Institute de behoefte aan regelgevingskaders en transparantie in de groeiende crypto industrie. Hierbij voorspelde hij mee handhavingsmaatregelen naarmate de belangstelling van de detailhandel in digitale activa toeneemt zonder duidelijk richtlijnen. 

Snelle oplossing

Senator Tommy Tuberville uitte zijn bezorgdheid over het feit dat de IRS Bitcoin mining belast, ongeacht de winstgevendheid. Behnam gaf zijn beperkte kennis over de kwestie toe, wat Tuberville ertoe bracht om op te roepen tot een snelle oplossing om te voorkomen dat mensen ervan worden weerhouden de cryptomarkt te betreden. 

Behnam wees erop dat hoewel de SEC en de CFTC de handhaving samen coördineren, ze geen coördinatie van de regelgeving hebben. Dit maakt het moeilijk om een samenhangend regelgevingskader voor crypto te creëren. Een betere samenwerking tussen de instanties is essentieel om de markt effectief te reguleren. 

Samenvatting

Samenvattend markeert het erkennen van Bitcoin en Ethereum als grondstoffen een belangrijke prestatie op het gebied van regelgeving. Het standpunt van de CFTC komt overeen met de erkenning, maar er lijken nog veel uitdagingen te bestaan, waaronder geschillen tussen de SEC en de CFTC. 

De hoorzitting benadrukt de noodzaak van duidelijke regelgeving, gestroomlijnd toezicht en betere coördinatie tussen de toezichthouders. Hiermee kunnen ze de unieke uitdagingen van de cryptomarkt in de Verenigde Staten effectief aanpakken. Naarmate de sector zich verder ontwikkelt, zal de regulatie essentieel zijn voor de marktintegriteit en de bescherming van beleggers. 

Lees meer over:
CFTCSEC

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...