Rechter gaat akkoord met plan van BlockFi om schuldeisers geld terug te geven

1317 totale weergaven

De klanten van het failliete BlockFi zijn een stap dichter bij de uitbetaling van hun geld. De Amerikaanse faillissementsrechtbank in New Jersey heeft het liquidatieplan goedgekeurd.

Goedkeuring voor plan

Het betrof alweer de derde wijziging van het Chapter 11-plan. Tijdens de hoorzitting van 26 september stemde faillissementsrechter Michael A. Kaplan in met het voorgestelde “disclosure statement”.

Plan van BlockFi voor uitbetalen schuldeisers goedgekeurd door faillissementsrechter

Het bedrag aan terugbetaling van de “unsecured creditors” van BlockFi zullen ontvangen, hangt grotendeels af van externe zaken. BlockFi is namelijk nog verwikkeld in juridische strijd tegen FTX en andere failliete cryptobedrijven, waardoor nog niet precies bekend is welk bedrag de crediteuren kunnen terugkrijgen.

BlockFi diende op 28 november zijn eerste liquidatieplan in bij de faillissementsrechtbank. Uiteindelijk moest het deze maar liefst drie keer aanpassen, op respectievelijk 12 mei, 28 juni en 31 juli. Uiteindelijk is het huidige plan dus wél goed genoeg verklaard door de faillissementsrechter.

Uit een rechtszaak van 25 september blijkt dat de crediteurencommissie van BlockFi erkent dat de schikking lagere administratieve kosten met zich meebrengt, wat gunstig is voor de klanten van het bedrijf. Na een lang durend geschil met de crediteurencommissie over het senior management van het bedrijf, is eindelijk dit thema opgelost.

BlockFi gaf eerst nog de schuld voor haar falen bij FTX. De commissie van schuldeisers zag namelijk nauwe banden tussen BlockFi, FTX en zijn voormalige CEO Sam Bankman-Fried.

Naar schatting is BlockFi tot $10 miljard verschuldigd aan meer dan 100.000 schuldeisers. Een van de grootste schuldeisers is Three Arrows Capital (3AC). Dit crypto hedgefonds wacht op op een bedrag van $220 miljoen.

BlockFi wordt vertegenwoordigd door advocatenkantoren Kirkland & Ellis LLP en Haynes en Boone LLP.

Onlangs had BlockFi dankzij financieel adviesbedrijf Kroll nog tegenslag te verduren toen er persoonlijke informatie van klanten gehackt bleek te zijn.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBlockFi

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd