Informatie van schuldeisers FTX en BlockFi liggen op straat

De curator voor de verwerking van de faillissementsclaims van cryptobeurs FTX is slachtoffer geworden van een ‘cyberveiligheidsincident’. Het gaat om het bedrijf genaamd Kroll.

Pas op voor phishing!

Bij de hack zijn niet-gevoelige gebruikersgegevens in gevaar gekomen, zo deelt FTX vandaag. Personen die getroffen zijn kunnen maatregelen nemen om zichzelf te beschermen, aldus de failliete exchange op X.

“Wachtwoorden van FTX-accounts werden niet bewaard door Kroll en de eigen systemen van FTX werden niet beïnvloed.”

De failliete beurs waarschuwt haar klanten (en dus schuldeisers) om “op hun hoede te blijven voor pogingen tot fraude en oplichtingen". Er gaan inmiddels al berichten rond van klanten die phishing-emails hebben ontvangen.

Intussen deelt BlockFi, een eveneens ten onder gegaan cryptobedrijf, dat ze te maken hebben met hetzelfde incident.

Ze voegen eraan toe dat Kroll aan hen heeft bevestigd dat een ongeautoriseerde partij toegang kreeg tot bepaalde BlockFi-klantgegevens.

“Voor alle duidelijkheid: de interne systemen en de fondsen van klanten van BlockFi zijn niet beïnvloed.”

Wederom: let goed op als je ineens mailtjes krijgt over cryptovaluta. Trap niet in oplichting.

In een e-mail die in handen is van The Block schrijft Kroll dat iemand de controle kreeg over een mobiel telefoonnummer van een werknemer van de curator. Via via kreeg het vervolgens toegang tot bestanden in de cloud van het bedrijf. Het zou gaan om namen, adressen, e-mailadressen en de saldi op FTX-accounts.

“Toen Kroll zich bewust werd van het incident, heeft het snel gehandeld om het getroffen Kroll-account veilig te stellen en een onderzoek gestart.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX