Recordaantal Bitcoin adressen met daarop meer dan 0,1 BTC

825 totale weergaven

Particuliere beleggers lijken weer in de markt te stappen. Althans, dat zou je kunnen stellen, kijkend naar on-chain metrics die het aantal relatief kleine adressen weergeeft.

Kleine beleggers

Er zijn meer en meer adressen met een balans van meer dan 0,1 BTC. Met de huidige spotprijs komt dat neer op een waarde van zo’n $4.000 per adres. Deze statistiek heeft daarmee weer een nieuw record bereikt, zo blijkt uit data van Glassnode.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de grafiek (hieronder) is te zien hoe het aantal adressen (met 0,1+ BTC) tijdens de bull run van 2017 omhoog schoot. Tijdens de Elon-FUD in de lente van 2021 daalde deze statistiek licht, maar inmiddels lijken de retailbeleggers weer terug.

Recordaantal Bitcoin adressen met daarop meer dan 0,1 BTC

Wholecoiners

Je kunt ook uit de blockchain (of beter gezegd het UTXO-set) kijken welke adressen meer dan 1 hele bitcoin hebben. Deze groep bitcoinbezitters worden ook wel eens omschreven als wholecoiner.

Ook deze metric bereikt een record. Het vorige hoogtepunt was 10 maanden geleden. Momenteel zijn er 820.000 adressen die meer dan één bitcoin bevatten. Hiervoor moet je dus alweer $40.000 in bitcoin hebben zitten.

Recordaantal Bitcoin adressen met daarop meer dan 0,1 BTC

Het aantal adressen zegt overigens niet een-op-een iets over het aantal beleggers. Doorgaans houden investeerders hun bitcoin op meerdere adressen vanuit privacy-overwegingen. Je kunt met één private key immers meerdere adressen genereren. Evenzo makkelijk kun je met een druk op de digitale knop meerdere key-pairs aanmaken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!