Recordaantal nieuwe bitcoin adressen sinds 2021

Het aantal aantal nieuwe unieke gebruikte bitcoin adressen bereikt voor het eerst in ruim twee jaar tijd weer een nieuw hoogtepunt.

Nieuwe adressen

Volgens data van The Block staat het voortschrijdend zevendaags gemiddelde (7DMA) voor nieuwe adressen dit jaar voor het eerst boven de 500.000.

Daarmee staat het ook boven het vorige record van 8 april. Toen waren het er net ietsje minder, zo’n 499.000.

Gisteren bereikte de statistiek de 501.240. Dat was dan weer het hoogste niveau sinds mei 2021.

Recordaantal nieuwe bitcoin adressen sinds 2021

Het aantal nieuwe adressen is niet per se een geldige metriek om adoptiegraad mee te meten. Je kunt immers te pas en te onpas nieuwe adressen genereren en het is zelfs aangeraden om dit telkens te doen als je bitcoin ontvangt. Dit is beter voor de algehele privacy van zowel jouzelf maar ook de privacy van de verzender.

Toch kun je wel een trend volgen: over het algemeen worden er steeds meer nieuwe adressen gebruikt. Het ultieme recordaantal van 650.000 op de 7DMA-grafiek uit december 2017 is nog wel altijd buiten bereik. De gekte in de retailmarkt was destijds ongekend.

De groei van het het aantal nieuwe adressen in het afgelopen jaar is niet gek. Bitcoin steeg al bijna 100% sinds het dieptepunt van de bearmarkt, begin dit kalenderjaar. Op moment van schrijven betaal je $30.000 voor één bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
adressenBitcoin nieuws