Bitcoin koers blijft hangen op 30.000 dollar, waar gaan we heen?

467 totale weergaven

De bitcoin koers is de nieuwe week boven de 30.000 dollar begonnen, maar een echte doorbraak boven de 31.000 dollar blijft uit. Het lijkt erop dat de bulls simpelweg niet voldoende adem en vuurkracht hebben om de bears op dat niveau definitief uit te schakelen. Heel even leek het erop dat de 'overwinning' van Ripple in de rechtszaak tegen de SEC voldoende was om bitcoin over het dode punt heen te tillen, maar inmiddels weten we wel beter.

Gebrek aan trend

Is er dan sprake van een zogenaamd gebrek aan trend voor bitcoin? Het lijkt erop dat de markt momenteel even moeite heeft om richting te kiezen. Op zich is dat logisch, omdat we ons momenteel ook in een zeer verwarrend klimaat bevinden.

Aan de ene kant hebben we de macro-economische omstandigheden, die nog altijd richting een recessie wijzen. Terwijl we aan de andere kant allerlei positieve ontwikkelingen hebben. Neem bijvoorbeeld de Spot Bitcoin ETF van BlackRock en natuurlijk de Bitcoin Halving die voor april 2024 op de planning staat.

Verder ziet bitcoin er ook on-chain sterk uit momenteel. Dat neemt niet weg dat een recessie op de korte termijn 'desastreuze' gevolgen kan hebben voor de bitcoin koers.

Mocht er in de Verenigde Staten een recessie uitbreken, dan is de kans groot dat Amerikanen er in eerste instantie voor kiezen om hun bitcoin en andere risico-assets te verkopen voor de veiligheid van Amerikaanse dollars.

Geen volatiliteit te bekennen

Met name als we de weekgrafiek van bitcoin erbij pakken is duidelijk te zien in hoeverre de volatiliteit momenteel ontbreekt in de markt. Waar een weeksluiting normaal gesproken voor een beetje volatiliteit zorgt, zagen we ditmaal niet eens een aanval op de steun rond de koers van 30.000 dollar

Bitcoin koers blijft hangen op 30.000 dollar, waar gaan we heen?

Wat dat betreft lijkt het erop alsof zowel de bulls als de bears momenteel in de afwachtende modus zitten. Bitcoin blijft zodoende handelen in de "mini-range" die we in de grafiek hierboven afgebeeld zien.

Volgens Daan Crypto Trades is het belangrijk dat bitcoin boven de 30.500 dollar sluit, omdat het anders in rap tempo richting de 29.500 dollar zal afzakken. Voor Credible Crypto, een collega-handelaar van Daan Crypto Trades, is het wegzakken van de koers naar 27.500 dollar zelfs niet compleet ondenkbaar.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....