Recorddag voor Coinbase en ETF’s van Proshares

De derivatenbeurs van Coinbase en ook de bitcoin-ETF's van ProShares noteerden dinsdag recordvolumes. Door de enorme volatiliteit en prijsbewegingen werden de diensten flink in gebruik genomen.

Handel op Coinbase

Te midden van de prijsdaling van bitcoin tot onder de $16.000 werden er op Coinbase maar liefst 588.451 contracten verhandelen in de nanofutures voor bitcoin en ethereum. Dit was het hoogste aantal sinds de beurs op 27 juni van dit jaar deze derivatenproducten lanceerde.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het vorige record dat dateerde van 13 oktober is verpletterd. De dag met het nu op één na hoogste volume was destijds 361.304 contracten.

Ook het volume op de spotmarkt bereikte een record sinds de gekte tijdens de corona-crash-dag, zoals Will Clemente deelt.

De aandelen van Coinbase daalden de afgelopen 24 uur wel, met 10%. COIN leverde in 2022 sowieso al 80% in.

ETF-handel

Ook de grootste bitcoin futures ETF had te maken met recordvolumes. ProShares heeft twee future-ETF's op de markt gebracht. Eentje met long posities en eentje met short posities.

Er werden ongeveer 49 miljoen aandelen van de ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) verhandeld. Volgens het bedrijf is dat 64% meer volume dan welke dag dan ook, sinds het in oktober 2021 deze bitcoin futures ETF noteerde.

De waarde van de ETF daalde sinds de lancering met ongeveer 65% is gedaald.

BITO investeert in bitcoin futures contracten op de CME. Het handelsvolume en de open interest (OI) voor de futures van CME Group schoten omhoog tot respectievelijk 49.000 contracten en 14.500 contracten. De dag ervoor was het volume 7.000 contracten en kwam de open interest neer op 12.800 contracten. Een aanzienlijke stijging dus!

Als je wilt speculeren op een prijsdaling kun je ook terecht bij ProShares. Je kunt met BITI blootstelling krijgen aan short contracten. Het volume van de aandelen van de ProShares Short Bitcoin Strategy ETF (BITI) stond op 7,2 miljoen stuks, aldus ProShares. Dat was 366% meer dan het oude record.

Als je het handelsvolume deze twee ETF's in één grafiek zet, is beter te zien wat voor een bijzondere dag het was.

Recorddag voor Coinbase en ETF's van Proshares

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze mobiele Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfutures