Bitcoin duikelt onder $16.000, laagste punt sinds november 2020

Bitcoin duikelt onder $16.000, laagste punt sinds november 2020

Bitcoin is onder de $16.000 geduikeld. De gehele cryptomarkt krijgt een enorme dreun nu FTX dreigt failliet te gaan. Ruim 200 miljard dollar is uit de cryptomarkt gevloeid de afgelopen 48 uur.

De redder in nood, Binance, heeft afgehaakt om FTX te kopen. De marktleider vindt de overname te risicovol, zo laat de beurs in een statement weten vandaag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De grote vraag is wat er met de klantentegoeden gebeurt. De Mt. Gox case, gevallen beurs in het voorjaar van 2014, toont aan dat het jaren kan duren voordat klanten hun geld weer terugkrijgen.

Op moment van schrijven is de koers ~$15.900 op de Bitstamp grafiek. De laatste keer dat de koers zo laag stond was twee jaar geleden.

Wat zeggen de analisten op Twitter momenteel?

Macro-analist Joe Consorti duidt welke impact dit heeft op bitcoin, dat de ellende bij FTX niet is los te zien van bitcoin. Zowel FTX als haar schuldeisers hebben een onbekende hoeveelheid bitcoin op hun balans.

Dat wordt verkocht om zo snel mogelijk aan dollars te komen. Door de duikelende koers ontstaat er paniek in de rest van de markt. Steeds meer mensen gaan verkopen, waardoor de prijs verder zakt. In die lawine bevindt btc zich momenteel, hoe geolied het protocol nu ook nog draait.

De namen waar FTX mee handelde zijn onder meer Genesis, Silvergate en Multicoin. Ook een speler als Ledn komt vandaag met een statement dat Ledn haar afhankelijkheid van Alameda Research snel heeft afgebouwd om klanten gerust te stellen. Ook Crypto.com heeft vandaag besloten om opnames van USDT en USDC (op de solana blockchain) tijdelijk stop te zetten.

Lees meer over:
Bitcoin prijs

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties