Redditor neemt persoonlijke leningen op om Bitcoin te kopen: een update na één jaar

In een recente Reddit-post op het r/CryptoCurrency-forum heeft een gebruiker zijn avontuurlijke strategie gedeeld om bitcoin te kopen met behulp van persoonlijke leningen. Let op! Wij raden dit niet aan om zelf ook te doen.

Deze onorthodoxe aanpak heeft in de loop van 16 maanden geleid tot een totaal van drie leningen ter waarde van $59.000.

De leningen

In februari 2022 nam de gebruiker zijn eerste lening van $15.000 met een vaste APR (jaarlijks kostenpercentage) van 6%. Met dit geld kocht hij 0,45 BTC en betaalde hij maandelijks $225 terug.

De tweede lening werd opgenomen in juni 2022. Deze keer leende de belegger $20.000 tegen een vaste APR van 4,9%. Met deze lening kocht hij 1,25 BTC, waarvoor hij maandelijks $326 terugbetaalde.

In juni 2023 nam de gebruiker zijn derde en tot nu toe laatste lening op. Deze lening bedroeg $24.000 tegen een vaste APR van 8%. Met dit bedrag kocht hij 0,95 BTC. De maandelijkse aflossing voor deze lening bedraagt ongeveer $405.

De strategie

Totaal heeft de gebruiker $59.000 geleend en 2,65 BTC gekocht. De gemiddelde prijs per BTC, inclusief tot nu toe betaalde rente, bedraagt ongeveer $24.000. Op dit moment heeft de gebruiker nog een schuld van $41.000 en zijn de maandelijkse betalingen ongeveer $700.

Opvallend is dat de gebruiker zeer vastberaden was om de leningen terug te betalen. In feite is het hem gelukt om de eerste lening van $15.000 in 16 maanden volledig af te lossen. Ook heeft hij al $3.500 van de tweede lening afbetaald.

De Redditor wilde graag leningen afsluiten met een lage APR, om zo snel mogelijk zoveel mogelijk bitcoin te verwerven, deze Bitcoin op lange termijn vast te houden en de leningen in de loop van de tijd terug te betalen met “geïnflateerde dollars”.

Ondanks de risico’s lijkt de strategie van de gebruiker vruchten af te werpen in dit specifieke geval. De positie van de gebruiker is momenteel ongeveer 25% hoger, wat neerkomt op een winst van ongeveer $19.500.

Je leest de hele post hier.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...