Bitcoin handel door institutionele beleggers bij DBS Bank in Singapore enorm in trek

Een van de grootste banken van Singapore ziet flinke interesse in bitcoin onder institutionele beleggers. Dat is niet zomaar een onderbuikgevoel, maar gebaseerd op data van de bitcoinbeurs van de DBS Bank.

Bitcoinplatform

Het totale aantal transacties op DDEx is in juni 2022 meer dan verdubbeld in vergelijking met april 2022. Daarbij ging het maar liefst voor 90% om kooporders, ondanks de enorme prijsdaling die er in dezelfde periode plaats vond.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

DDEx staat voor de DBS Digital Exchange.

In vergelijking met april 2022 is de hoeveelheid bitcoin die in juni op DDEx is gekocht verviervoudigd, zo schrijft de bank.

“Nu de sector van digitale activa een ongekende volatiliteit ervaart, neigen investeerders die geloven in de de lange termijn van digitale activa naar vertrouwde en gereguleerde platforms.”

Volgens Lionel Lim, de CEO van DDEx, heeft de cryptomarkt een “geweldige reset” doorgemaakt.

“Beleggers zoeken tegenwoordig veilige havens om hun digitale activa te verhandelen en op te slaan te midden van de aanhoudende marktvolatiliteit.”

Van institutionele naar retailbeleggers

Bij DBS kunnen institutionele beleggers al sinds vorig jaar investeren in digitale activa. Deze zelfde dienst willen ze in 2022 dus ook aan de ‘normale man’ brengen. De bank heeft naar verluidt $500 miljard in beheer en zo’n 25.000 werknemers.

Bitcoin krijgt in Singapore steeds meer voeten aan de grond. Momenteel bezit zo’n 43% van de inwoners al bitcoin of andere cryptocurrency’s. Dat bleek onlangs uit een enquête van cryptobeurs Independent Reserve.

Ook krijgen steeds meer cryptobeurzen een betaallicentie in de eilandstaat, waaronder Crypto.com. Ook Binance is (weer) actief in de regio, nadat het de lokale exchange genaamd HGX opkocht. Op deze manier hebben ze ook de juiste papieren in handen gekregen en zijn ze compliant met lokale regels.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsSingapore