Regering Iran moet deel van 150.000 bitcoin miners teruggeven aan eigenaars

Regering Iran moet deel van 150.000 bitcoin miners teruggeven aan eigenaars

De OCSSOP van de Iraanse regering geeft bitcoin mining rigs terug aan een oorspronkelijke eigenaar. De hardware was in beslag genomen tijdens een inval op een ondergrondse mining farm.

Inbeslagnames teruggedraaid

De Financial Tribune meldt dat de Iraanse rechtbank een uitspraak heeft gedaan. De Organization for Collection and Sale of State-Owned Property (OCSSOP) had de rigs in beheer.

Het ministerie van Economische Zaken en Financiën van het land verwijst naar uitspraken van de voorzitter van de organisatie:

“Momenteel zijn er zo’n 150.000 crypto mining rigs in handen van de OCSSOP, waarvan een groot deel zal worden vrijgegeven na gerechtelijke uitspraken. Er zijn al machines teruggestuurd.”

De functionaris zei verder ook dat de Tavanir suggesties zou moeten doen voor het veilig gebruik van de mining rigs rond het nationale elektriciteitsnet. Tavanir is het Iraanse bedrijf voor energieopwekking en distributie.

Sinds 2019 is bitcoin mining legaal in Iran, alhoewel de miners daarbij wel hun verdiende geld moeten verkopen aan de centrale bank. Miners moeten een licentie krijgen én er worden zo nu en dan tijdelijke pauzes ingelast als er stroomtekorten ontstaan in de extreme zomer- en wintermaanden.

De mining bedrijven kunnen licenties en invoerrechten krijgen bij het Ministerie van Industrie, Mijnbouw en Handel. De farms moeten daarnaast ook worden gecertificeerd door de Iran Standard Organization.

Mining plekken die gebruik maken van "aardgas of elektriciteit van consumentenkwaliteit" krijgen geen goedkeuring van de lokale autoriteiten. Daarom gaan sommige miners ondergronds of tappen ze illegaal elektriciteit af. Regelmatig komt er nieuws naar buiten van inbeslagnames van grote hoeveelheden aan ASIC's.

De afgelopen jaren heeft het staatsbedrijf Tavanir de elektriciteit van tal illegale mijnbouwlocaties afgesloten. In totaal zijn er naar verluid meer dan 100 geregistreerde bitcoin mining bedrijven.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining Iran

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties