Rekt Capital verwacht een zware correctie voor bitcoin

Rekt Capital verwacht een zware correctie voor bitcoin

De populaire pseudonieme analist Rekt Capital verwacht een zware correctie voor de bitcoin koers. "Bitcoin heeft officieel een week afgesloten onder de steun van 26.000 dollar. Technisch gezien is bitcoin daarmee begonnen aan de eerste stap in het proces om deze dubbele top formatie te valideren. Als de 26.000 dollar een nieuwe weerstand wordt, dan is de correctie waarschijnlijk een zekerheidje", aldus Rekt Capital.

Bitcoin in een neerwaartse spiraal

Het lukt de bulls al enige tijd niet meer om het positieve momentum te herpakken. Zelfs de overwinning van Grayscale in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een Spot Bitcoin ETF deed niet veel voor bitcoin.

Ook Rekt Capital constateert op basis van de bovenstaande grafieken dat de bitcoin koers langzaam zijn momentum verliest bij de exponentiële bewegende gemiddelden van de bullmarkt, die momenteel als weerstand dienen (blauwe en groene lijn).

Op dit moment hangt bitcoin onder de 26.000 dollar en dit niveau was de afgelopen drie weken een steun. Nu hebben we een weeksluiting onder dit niveau weten te realiseren en moeten we waarschijnlijk verder omlaag kijken.

Bearish over bitcoin

Het is op dit moment gewoon lastig om bullish te zijn over bitcoin. De markt lijkt bearish en ook de macro-economische omstandigheden zijn momenteel niet positief te noemen. We hebben wereldwijd nog altijd te maken met een inflatie die te hoog is en ook de rentes blijven om die reden hoger dan gehoopt.

De Amerikaanse economie is sterker dan verwacht, waardoor de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) extra de ruimte heeft om de rentes hoog te houden, zodat de inflatie verder terugvalt.

Dat is in principe geen goede ontwikkeling voor bitcoin. In het verleden zagen we duidelijk dat bitcoin lage rentes en een stimulerend beleid van centrale banken nodig heeft om te schitteren. Maar voorlopig moeten we daar nog even geduld voor hebben, althans zo lijkt het.

Lees meer over:
Bitcoin daling bitcoin koers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties