‘Rich Dad Poor Dad’ auteur is bullish over bitcoin halving

Rich Dad Poor Dad auteur Robert Kiyosaki is bullish over de volgende halving van bitcoin, die voor april 2024 op de planning staat. In principe roept Kiyosaki al jaren dat het financiële systeem op instorten staat, maar tot nog toe heeft hij daar geen gelijk in gekregen. Voor nu lijkt hij in ieder geval bullish over bitcoin, goud en zilver gedurende het eerste kwartaal van 2024.

Let op bitcoin, goud en zilver

In de bovenstaande tweet maant Kiyosaki zijn volgers om zich te focussen op bitcoin, goud en zilver gedurende de eerste drie maanden van 2024. Waarom dat volgens Kiyosaki een goed idee is blijkt niet helemaal uit het bericht, want inhoudelijk gaat hij er niet op in.

Volgens Kiyosaki is de reden dat de armen en de middenklasse geen vermogen opbouwen dat ze arme vrienden en familie hebben. “Als je rijk wil zijn is het essentieel om rijke vrienden te hebben of minimaal om mensen om je heen te verzamelen die rijk willen zijn”, aldus Kiyosaki.

Verder is Kiyosaki iemand die roept dat President Joe Biden van de Verenigde Staten er alles aan doet om “jouw vermogen” te stellen via inflatie en belastingen.

Waarom? Omdat de eerste actie van zijn presidentschap het afsnijden van de Keystone Pipeline was, waardoor volgens Kiyosaki de inflatie door het dak schoot en omdat hij 87.000 nieuwe banen bij de belastingdienst creëerde.

De Nieuwe Grote Depressie

In het bovenstaande bericht spreekt Kiyosaki zelfs van een “Nieuwe Grote Depressie” waarmee hij een vergelijking trekt met de Grote Depressie die volgens hem duurde van 1929 tot 1954.

“We hadden WOII en heel veel nep-geld nodig om ons uit de laatste Depressie te trekken. Hoe lang zal het duren voordat je uit de Grote Depressie komt die in 2020 begon?”, aldus een pessimistische Robert Kiyosaki.

Image

Het kan zijn dat Kiyosaki gelijk krijgt en we een depressie krijgen, maar kijk ook even naar de bovenstaande grafiek. “Er is altijd een reden om te verkopen.”

Als je naar de Kredietcrisis van 2008 kijkt, dan is de enige juist conclusie dat men op dat moment agressief had moeten inkopen. Waarom? Omdat er na iedere crisis ook weer gigantische stijgingen volgen. Over het algemeen duurt het niet lang voordat de mens opkrabbelt en verdergaat met winnen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....