Riot Platforms breidt activiteiten uit met $92,5M overname van Block Mining

1084 totale weergaven

Riot Platforms heeft het in Kentucky gevestigde Block Mining overgenomen voor $92,5 miljoen, een stap die de Bitcoin mijncapaciteit en het geografische bereik aanzienlijk vergroot.

Details en onmiddellijke impact van de overname

In een strategische uitbreidingsstap kondigde Riot Platforms de overname aan van Block Mining, een in Kentucky gevestigd Bitcoin mining bedrijf, voor $92,5 miljoen. Deze overname omvat $18,5 miljoen in contanten en $74 miljoen in gewone aandelen van Riot.

De deal verhoogt de operationele capaciteit van Riot onmiddellijk met 60 megawatt (MW) en verhoogt de hashsnelheid van het zelfminen met 1 exahash per seconde (EH/s). De overname maakt deel uit van de bredere strategie van Riot om zijn infrastructuur en operationele efficiëntie te verbeteren, met plannen om de capaciteit van Block Mining uit te breiden naar meer dan 300 MW tegen het einde van 2024.

Strategisch belang en industriële context

De overname van Block Mining positioneert Riot Platforms als een belangrijke speler in de Bitcoin mining industrie en zorgt voor een aanzienlijke toename in hash rate en energiecapaciteit. Deze stap komt op een kritiek moment voor de industrie, nu miners te maken hebben met stijgende energiekosten en verminderde winstgevendheid na de recente halvering van de Bitcoin.

De toevoeging van de infrastructuur van Block Mining, waaronder twee operationele locaties in Kentucky, diversifieert de energiebronnen van Riot en vermindert de afhankelijkheid van de energiemarkt van één regio.

Toekomstverwachting en marktpositionering

In de toekomst wil Riot Platforms de activa en lokale expertise van Block Mining gebruiken om zijn agressieve groeitraject voort te zetten. Het bedrijf is van plan om de hashsnelheid verder te verhogen, met als doel 16 EH/s tegen het einde van 2025.

Deze overname sluit ook aan bij eerdere inspanningen van Riot om de Bitcoin mining industrie te consolideren, waaronder een recent, maar uiteindelijk niet afgerond, voorstel om Bitfarms over te nemen. De strategische overnames en uitbreidingen benadrukken Riot’s toewijding aan het opschalen van haar activiteiten en het verstevigen van haar positie als toonaangevende Bitcoin miner in de Verenigde Staten.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....