Ripple CLO bekritiseert Amerikaanse regelgeving

3010 totale weergaven

De CLO van Ripple, Stuart Alderoty, heeft de Amerikaanse regelgevende autoriteiten bekritiseerd door de zegge dat ze er niet in geslaagd zijn om duidelijke regelgeving rondom crypto te bieden. 

Kritiek op de Verenigde Staten

Stuart Alderoty, de CLO (Chief Legal Officer) van Ripple, heeft kritiek op de Verenigde Staten geuit vanwege onduidelijke regelgeving. De oproep onderstreept de noodzaak van een stabiele basis voor de regelgeving rondom digitale activa. Deze noodzaak wordt steeds duidelijker tijdens de voortdurende handhavingsacties van de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission). 

Alderoty heeft het volgende bericht op X (Twitter) gedeeld:

Hierin bespreekt hij kort zijn ervaringen op het Point Zero Forum in Zürich. Zo laat hij weten:

“Goede regelgeving leidt, mits consequent toegepast, tot voorspelbare resultaten. Helaas faalt de VS voor deze test aanzienlijk in vergelijking met zijn mondiale tegenhangers.”

Het sentiment van Amerikaanse crypto gebruikers en instellingen

Deze opvatting van Alderoty weerspiegelt het algemene sentiment onder de Amerikaanse crypto gebruikers en instellingen. Er wordt al lang gezocht naar duidelijke regelgeving, helemaal met de voortdurende acties van de SEC tegen crypto instellingen voor het aanbieden van niet-geregistreerde effecten. 

Nu de Amerikaanse presidentsverkiezingen weer beginnen, is de ontevredenheid over het cryptobeleid in de Verendigde Staten een groot probleem geworden. Zo zien veel crypto gebruikers en instellingen dat de Verenigde Staten achterlopen op het gebied van crypto adoptie. 

Om dit goed aan te pakken, lijkt een nieuw leiderschap nodig zijn. Presidentskandidaat Donald Trump lijkt hier het meeste steun voor te krijgen, vanwege verschillende pro-crypto uitspraken.

Vooruitgang op het gebied van crypto regulatie

Het lijkt erop dat andere regio’s in verhouding met de Verenigde Staten meer vooruitgang boeken op het gebied van crypto regulatie. De Europese Unie heeft recentelijk de MiCA regelgeving ingevoerd en het Verenigd Koninkrijk is van plan om de voorgestelde crypto regelgeving ergens in juli vrij te geven. 

Anti-crypto wetgeving en het veto van president Joe Biden

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is zich aan het voorbereiden om het veto van president Joe Biden over het SAB (Staff Accounting Bulletin) nr. 121 van de SEC ongedaan te maken. Dit beleid wordt gezien als anti-crypto en vereist dat financiële instellingen digitale activa in de balansen documenteren. 

Het Huis van Afgevaardigden had met 228 tegen 182 stemmen, en de Senaat met 60 tegen 38, gestemd om het beleid in te trekken, maar Biden strak hier een veto over uit. Om het veto terzijde te schuiven, is een tweederde meerderheid van beide wetgevende instanties nodig. 

Het veto ongedaan maken

Steven Scalise, de leider van de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden, zei dat de beleid waar het veto over heeft uitgesproken volgende week kan worden heroverwogen. Dit kan leiden tot een nieuwe stemming. 

De poging om het veto weer ongedaan te maken, laat zien hoe ontevreden men is over de huidige aanpak van de Verenigde Staten op het gebied van regulatie van digitale activa. Het debat over de SAB 121 laat zien hoe slecht de balans tussen toezicht en innovatie in de Verenigde Staten is op het gebied van crypto. 

Samenvatting

Samenvattend benadrukt de kritiek van de CLO van Ripple en de maatregelen op de SAB 121 de strijd van de Verenigde Staten om een ondersteunend voor digitale activa te creëren. Nu andere grote mondiale regio’s de regelgeving bevorderen, staat de Verenigde Staten onder aanzienlijke druk om duidelijk en consistente crypto regelgeving vast te stellen. 

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd