Ripple koers herhaalt bullish patroon uit 2017: Gaat XRP stijgen?

4811 totale weergaven
ripple koers

De Ripple koers heeft, net als veel andere cryptocurrencies, onlangs een sterke stijging doorgemaakt. Deze stijging doet denken aan een soortgelijke rally een paar jaar geleden die de XRP koers naar een all-time high bracht. Om te zien of de geschiedenis zich kan herhalen, kijken we naar belangrijke gegevens en trends uit het verleden.

XRP koers stijgt flink

Volgens CoinMarketCap heeft XRP vorige week een flinke stijging van meer dan 38% gezien. Momenteel wordt XRP verhandeld voor $ 0,612 met een marktwaarde van meer dan $ 34 miljard, waardoor het de 7e grootste cryptocurrency is.

XRP 7D graph coinmarketcap

Een bekende crypto analist, Milkybull, wees op een interessante trend in een tweet. Hij zag dat de huidige prijsbewegingen van XRP lijken op die van 2017. Toen vormde zich een bullish pennant, wat uiteindelijk leidde tot een recordhoogte het jaar erna. Nu, in 2024, vormt zich weer zo’n pennant. Dit kan betekenen dat de XRP koers opnieuw richting all-time highs kan bewegen.

https://twitter.com/MikybullCrypto/status/1813066021655478516

XRP koers verwachting: kan de geschiedenis zich herhalen?

Gegevens van Santiment kunnen interessant zijn om om te zien wat de statistieken zeggen over de kans bestaat dat de geschiedenis zich herhaalt. De MVRV-ratio van XRP steeg scherp, wat een positief teken is. Ook groeide het Ripple netwerk flink, met meer nieuwe adressen om XRP te verplaatsen.

Daarnaast nam de koopdruk op XRP toe, wat bleek uit de dalende voorraad op beurzen. Maar terwijl de koers steeg, schoot ook de NVT-ratio omhoog, wat suggereert dat XRP misschien overgewaardeerd is en een korte termijn correctie kan krijgen.

Andere indicatoren geven een gemengd beeld. De XRP koers bereikte de bovenste limiet van de Bollinger Bands, wat vaak voorafgaat aan een prijsdaling. De RSI bleef vlak na een scherpe stijging, wat duidt op mogelijk langzame prijsbewegingen of een daling. Desondanks blijft de MACD-indicator positief over XRP.

Hyblock Capital’s gegevens geven inzicht in directe steun- en weerstandsniveaus voor XRP. Als de stijging aanhoudt, kan de XRP koers $ 0,578 bereiken. Maar als de trend keert, zoals sommige indicatoren suggereren, kan de prijs dalen naar ongeveer $ 0,510.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...