XRP koers schiet in week tijd met 38% omhoog

6935 totale weergaven
XRP zet zich scherp: Een potentiële uitbraak en nieuwe betaal-API

De XRP koers schoot deze week met 38% omhoog en volgens sommige handelaren kan dit weleens het “uitbraak-moment” zijn voor de munt. Zij wijzen hiervoor op een lange-termijn neerwaartse trend in de grafiek, die nu weleens doorbroken kan zijn voor XRP.

Het einde van de ellende?

XRP is een munt waar bitcoiners over het algemeen weinig tot niets van moeten hebben. Bitcoin is immers bedacht als een digitale vorm van cashgeld, waarvoor je niet hoeft te leunen op banken of andere financiële tussenpersonen.

Dat ethos staat haaks op de fundamenten van XRP, een munt die gemaakt is om juist samen te werken met banken. Wat dat betreft gaat het dus om een project dat totaal anders is dan bitcoin.

“Terwijl XRP deze week aan een wederopstanding is begonnen, komen er ook weer bullish narratieven naar boven”, aldus Santiment op 16 juli.

https://x.com/MichaelXBT/status/1813386615013683613

De Nederlandse analist Crypto Michaël is ook bullish over XRP. “We zien misschien wel één van de meest significante uitbraken binnen de crypto-geschiedenis plaatsvinden.” Hij heeft het dan over een bullish pennant die zeven jaar gevormd is in de grafiek.

Nieuwe all-time high voor XRP?

“XRP gaat naar een nieuwe all-time high deze cyclus en daar kun jij helemaal niets aan veranderen”, aldus crypto-commentator Amonyx. De huidige all-time high van XRP ligt op 3,40 dollar en die werd bereikt in januari 2018.

Zodoende is het dus al even geleden dat XRP een nieuw koersrecord mocht verwelkomen.

Ondertussen merkt Dark Defender op dat de volgende cruciale koers voor XRP nog maar 10% van de huidige koers verwijderd is. Die koers ligt volgens hem op 0,6649 dollar. Als XRP die koers bereikt, dan verwacht Dark Defender “meerdere goddelijke kaarsen” voor de digitale munt.

Waar het nieuwe enthousiasme over XRP plotseling vandaan komt is lastig te zeggen, maar een stijging van 38% kunnen we voorlopig niet negeren. Wat denk jij? Kan XRP hiermee echt weer aan een nieuwe periode van stijgingen beginnen?

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....