Ripple koers verwachting: Zal ​​XRP crashen of stijgen komende week?

3443 totale weergaven
Ripple koers verwachting: Zal ​​XRP crashen of stijgen komende week?
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

XRP, de cryptomunt van Ripple Labs, zou in september wel eens hevige koersactie kunnen zien. Investeerders en traders speculeren over het feit of XRP een forse stijging zal doormaken of een scherpe daling achter de kiezen krijgt. In dit artikel duiken we verder in op de koers van XRP en wat het teweeg zal brengen in de komende weken.

XRP koers

De koers van XRP begeeft zich momenteel rond $ 0,56801. Hierdoor bedraagt de market cap van XRP zo’n $ 31 miljard en ligt het handelsvolume rond de $ 1,5 miljard.

Op 4 januari 2018 heeft XRP zijn hoogste koers ooit weten neer te zetten van $ 3,92. In 2014 werd de laagste koers ooit genoteerd, namelijk $ 0,002802. De low van de huidige cyclus ligt rond de koers van $ 0,113268 en het hoogtepunt ligt rond $ 1,97793. De Fear & Greed Index geeft een waarde van 29 aan, wat betekent dat investeerders gevreesd zijn om in cryptomunten te investeren, hierdoor ontstaat er FUD (fear, uncertainty, doubt). 

Elk jaar worden er ruim 3,41 miljard XRP-tokens in circulatie gebracht. Tot op heden gaan er 56,25 miljard tokens van de 100 miljard tokens rond op exchanges en wallets. 

XRP/USD - Bron : TradingView
XRP/USD – Bron : TradingView

De koers van XRP lijkt momenteel een interessant patroon te vormen, zoals te zien is in de bovenstaande afbeelding. De koers maakt hogere bodems, terwijl de toppen enigszins rond een gelijke koers blijven. Hierdoor ontstaat er een “ascending triangle”, die vaak wordt gezien als bullish patroon. 

XRP heeft het support level rond $ 0,5550 weten vast te houden in de recente daling, waardoor een verdere stijging naar $ 0,5650 en $ 0,5750 op zijn plek viel. De koers van de altcoin is daarna echter wel weer een daling ondergaan.

Waarom blijven investeerders weg bij XRP

De koers van XRP schetst in september een gemixt beeld. De koersactie is afhankelijk van het gedrag van crypto investeerders, zien zij XRP als een langetermijninvestering met sterke fundamentals of letten traders slechts op wat er gebeurt in een korte periode.

De altcoin is de afgelopen week met 6% onderuit gegaan, wat niet een al te best beeld weergeeft. Als we XRP vergelijken met altcoins zoals Ethereum, BNB en Solana, blijft XRP ver achter qua procentuele stijging. Dit zorgt ervoor dat investeerders wegblijven bij XRP en de koers moeizaam op gang kan komen. 

Wellicht dat recentelijke ontwikkelingen in de rechtszaak tussen de SEC (Security and Exchange Commission) en Ripple Labs kunnen bijdragen aan een positieve twist in de koers van XRP. Recentelijk heeft het moederbedrijf meerdere ontwikkelingen weten te boeken en kan de altcoin eindelijk gebruikt gaan worden waar het voor bedoeld is, namelijk als financieel instrument.

Investeerders op zoek naar hogere rendementen door middel van presale tokens

Nu de koers van XRP er niet al te best voor staat, gaan investeerders op zoek naar alternatieve cryptomunten om hun investeringen te laten groeien. 

Een niche in de crypto sector die afgelopen jaar flink viraal is gegaan zijn presale crypto projecten. Deze crypto projecten verkopen tijdens hun presale vroegtijdig de native token van het project, voordat deze op een centrale exchange beland. Hierdoor kunnen investeerders profiteren van vroegtijdige toegang tot de token en een graantje meepikken aan een eventuele stijging.

Pepe Unchained – PEPE heeft zijn eigen blockchain

Een presale project die momenteel onder de loep ligt bij veel investeerders is Pepe Unchained. Dit presale project is gebaseerd op de originele meme coin van PEPE en heeft meer dan $ 11 miljoen weten op te halen sinds de lancering van de presale token. 

Pepe Unchained heeft zijn eigen blockchain, omdat het gebouwd is boven op de Ethereum blockchain. Deze layer-2 blockchain biedt investeerders de mogelijkheid om snel transacties uit te voeren tegen extreem lage transactiekosten.

Het is dus niet alleen leuk om $PEPU te hebben, maar ook nog eens lucratief omdat de transactiekosten zo laag zijn. Het is daarnaast ook mogelijk om de $PEPU token te staken, dit kan een jaarlijks rendement van minimaal 177% opleveren.

Wacht dus niet langer en stap vandaag nog met beide benen in de wereld van Pepe Unchained. Via de officiële website kan met ETH, BNB, USDT en creditcard de $PEPU token gekocht worden tegen een koers van $ 0,0094226.

Crypto All-Stars – Investeer in allerlei meme coins met $STARS

Een presale project dat op dit moment hevig wordt geprezen door investeerders is Crypto All-Stars. De presale van dit project heeft sinds de lancering een aantal weken geleden al meer dan $ 900,000 weten op te halen, wat aangeeft dat vroege investeerders interesse hebben in dit presale project.

Crypto All-Stars maakt het mogelijk om te investeren in allerlei meme coins. Door middel van de $STARS token kunnen investeerders onder andere in Dogecoin, Pepe, Brett coin, Turbo token, Shiba Inu, Floki en nog veel meer meme coins investeren.

The Meme Vault, is een slim stakingsmechanisme dat Crypto All-Stars heeft geïntroduceerd. Het is in The Meme Vault namelijk mogelijk om in al deze meme coins te investeren via één platform. Dit kan een jaarlijks rendement van ruim 1500% opleveren.

Haast je snel richting de presale van Crypto All-Stars, aangezien de koers van de $STARS token elke dag verhoogd kan worden. Via de officiële website van Crypto All-Stars is $STARS te koop met ETH, BNB, USDT en creditcard tegen een koers van $ 0,0014191.

 

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:

    Door: Hielke de Vries

    Hielke maakte kennis met het cryptolandschap in 2017 en heeft sindsdien uitgebreid onderzoek gedaan naar de blockchain en zijn functies. Sinds een aantal jaren focust Hielke zich ook op technische analyse rondom Bitcoin en altcoins binnen de crypto sector, om jou altijd op de hoogte te houden van de...