Ripple vraagt uitstel op boete van $125 miljoen: Wat betekent dit voor de XRP koers?

1642 totale weergaven
ripple-vs-sec

Ripple, het bedrijf achter XRP, heeft uitstel gevraagd op een boete van $125 miljoen die ze opgelegd hebben gekregen door de SEC, wat mogelijk gevolgen heeft voor de toekomst van XRP en de regelgeving van crypto. 

Boete van $125 miljoen onderbreken

In een belangrijke juridische stap heeft Ripple Labs verzocht om uitstel van geldboetes in het lopende juridische geschil met de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission). Het bedrijf heeft een motie ingediend om de door de rechtbank opgelegde boete van $125 miljoen uit te stellen, aangezien de zaak nog niet voorbij is. 

Het verzoek van Ripple houdt in dat de boete op een geblokkeerde rekening wordt geplaatst terwijl de zaak voortduurt. Als de SEC besluit niet in beroep te gaan tegen het vonnis van de rechtbank, worden de fondsen vrijgegeven nadat de deadline is verstreken. Als de SEC wel in beroep gedaan, blijven de fondsen in bewaring totdat de juridische kwestie is opgelost. 

De SEC heeft al ingestemd met het verzoek van Ripple. Dit betekent dat het geld wordt veiliggesteld onder de voorwaarden van de door de rechtbank goedgekeurde escrow-overeenkomst. Ripple hoopt daarbij de financiële last van het betalen van een boete te vermijden totdat er een definitief besluit is gemaakt over de status van XRP. 

Crypto-industrie reageert op het uitstel

De stap van Ripple om de boete uit te stellen, heeft geleid tot discussie binnen de cryptogemeenschap, vooral of de SEC zal kiezen voor beroep. Populaire advocaat J. Murphy, beter bekend als MetaLawMan, heeft gesuggereerd dat de SEC haar opties mogelijk nog overweegt:

https://x.com/AbsGMCrypto/status/1831389809325019275

Hij laat weten dat het feit dat Ripple de boete uit mocht stellen betekent dat de SEC zich voorbereidt op een beroep. Deze bijzondere ontwikkeling wordt gezien als een nieuw sleutelmoment in de voortdurende juridische strijd tussen Ripple en de SEC. 

Wat betekent dit voor de cryptomarkt?

De uitkomst van het geschil zal een voorbeeld kunnen scheppen voor de manier waarop digitale activa in de Verenigde Staten worden gereguleerd. Hierbij wordt ook de vraag beantwoord of tokens als XRP als effecten worden beschouwd. Dit kan de complete manier beïnvloeden waarop digitale activa in de Verenigde Staten gereguleerd mag worden. 

Ook voor de XRP koers kan dit een belangrijk effect hebben. Als de SEC in beroep gaat, kan de zaak maanden of zelfs jaren duren, wat een grote invloed zal hebben op de prijsbewegingen die de XRP koers maakt. Hoe de zaak de koers zal beïnvloeden blijft nog te onduidelijk. 

Lees meer over:

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...