XRP koers nadert key $0,52 support – kan Ripple BTC’s volatiliteit weerstaan en weer stijgen?

874 totale weergaven
Ripple koers
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Net als de meeste altcoins lijkt het voor Ripple ($XRP) moeilijk om aan het bearish sentiment te ontsnappen. Onder aanvoering van Bitcoin, zit de gehele cryptomarkt al een behoorlijke tijd in een negatieve spiraal.

De Ripple koers leek het nog een tijd lang goed vol te houden, maar de bulls en bears zijn vandaag in een fikse strijd gewikkeld over het steunniveau op $ 0,55. Als deze neerwaarts wordt doorbroken, kunnen investeerders zich opmaken voor een mogelijke daling richting $ 0,52. Mochten de bulls aan het langste eind trekken, dan kan Ripple stijgen naar $ 0,58.

Marktsentiment belangrijker voor Ripple koers dan overwinning op de SEC

Ripple behaalde in de afgelopen twee maanden veel bullish aandacht, na de gewonnen rechtszaak op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Nu de Ripple koers hier eindelijk van zou moeten profiteren, staat deze opnieuw onder druk, ditmaal door de daling van Bitcoin ($BTC).

De impact van de volatiliteit van Bitcoin laat zich duidelijk gelden. Sinds de laatste week van augustus zit de Ripple koers duidelijk in een neerwaartse trend, waardoor het voor bulls nu zaak is om de koers in de eerste plaats boven de steun op $ 0,55 te houden en daarna omhoog te drukken richting weerstand van $ 0,58. Pas als die kan worden doorbroken, kan Ripple stijgen naar de hogere niveaus van $ 0,60 – $ 0,62.

Ripple koers zit in bearish trend
Ripple koers zit in neerwaartse trend sinds eind augustus / Bron: Tradingview

Mocht het de bulls niet lukken om de Ripple koers boven de $ 0,55 te houden, dan komt het cruciale steunniveau van $ 0,52 in zicht. Mocht het de bears ook lukken om die te doorbreken, dan zou het wel eens snel kunnen gaan. De Ripple koers zou in dat geval kunnen dalen richting de $ 0,40 – $ 0,45.

Maar wat is er dan precies nodig voordat Ripple weer kan stijgen?

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Kan Ripple stijgen door toenemende OI?

Volgens een analyse van Coinglass, is de Ripple koers sterk afhankelijk van open interest. Toen XRP namelijk 3 jaar geleden een all-time high neerzette, werd er tegelijk een OI record neergezet op $ 1,47 miljard.

XRP open interest
Ripple koers is sterk afhankelijk van open interest / Bron: Coinglass

Simpel gezegd, de Ripple koers steeg op het moment dat meer traders long posities openden. Aan de andere kant daalde de koers juist steeds bij een daling van OI, vaak als gevolg van winstnemingen door traders.

Gek genoeg lijkt de correlatie tussen de OI en de Ripple koers langzaam wat terug te lopen. Waar in voorgaande jaren een stijgende OI de Ripple koers ook sterk kon laten stijgen, i dit steeds minder het geval.

Er lijkt tegenwoordig een sterkere correlatie te zitten tussen de beweging van Bitcoin en de Ripple koers, dan tussen de OI en de koers van Ripple.

Investeerders in XRP lijken dan ook te moeten wachten op het herstel van Bitcoin, voordat Ripple weer kan stijgen.

Wat zijn de alternatieven voor investeerders die op zoek zijn naar sneller rendement?

Beleggers die geen geduld meer hebben, totdat de Ripple koers eindelijk eens een flinke stijging maakt, doen er goed aan om te kijken naar alternatieven. Veel investeerders richten zich daarom op veelbelovende cryptomunten, die zowel rendement bezorgen op korte als ook op de lange termijn. Met name cryptomunten in de presale fase kunnen daarom enorm interessant zijn. Voor veel beleggers is het echter moeilijk om de juiste crypto projecten te vinden, en precies daarom delen we graag onderstaande twee veelbelovende cryptomunten met jou.

Pepe Unchained – is de presale binnenkort uitverkocht?

Pepe Unchained ($PEPU) is een veelbelovende nieuwe meme coin, die echt waarde toevoegt aan de cryptomarkt. Volgens experts is het de verbeterde versie van de succesvolle Pepe coin en kan $PEPU het succes van $PEPE mogelijk zelfs overtreffen. Aan aandacht heeft dit project in ieder geval geen gebrek, want er werd al ruim $ 12 miljoen opgehaald.

Pepe Unchained is dan ook niet een zoveelste meme coin zonder functionaliteiten. Nee, het gaat een eigen Layer-2 blockchain lanceren op Ethereum. Deze blockchain moet zorgen voor 100x snellere transactiesnelheden tegen lagere kosten. Dit maakt het de perfecte plek voor ontwikkelaars om nieuwe meme tokens op te lanceren.

Een andere reden waarom investeerders zo enthousiast zijn over deze nieuwe meme coin, zijn de staking beloningen. Doordat de L2 zoveel sneller en goedkoper werkt, blijft er meer rendement over voor de investeerders. Deze kunnen hun $PEPU tokens dan ook direct na aankoop staken tegen een zeer aantrekkelijke beloning van 168%.

Om nog te profiteren van dit zeer veelbelovende crypto project, moet je er echter snel bij zijn. Het is onduidelijk hoelang de presale nog blijft lopen, maar gezien het feit dat er al ruim $ 12 miljoen is opgehaald, zal het een kwestie van tijd zijn voordat de presale is uitverkocht.

 

Crypto All-Stars – nog nooit vertoond: stake al je meme coins op één plek

Crypto All-Stars ($STARS) is een nieuw crypto project dat iets voor elkaar heeft gekregen wat nog nooit eerder is gedaan. Meme coin investeerders kunnen namelijk al hun meme coins staken op één centrale plek, de MemeVault van Crypto All-Stars. Ze verdienen hiermee zeer aantrekkelijke beloningen in de vorm van $STARS, de native token van het project.

Of je nu DOGE, SHIB, PEPE of WIF tokens in je bezit hebt, je kunt ze allemaal op één centrale plek staken. Ook de $STARS tokens kunnen overigens weer gestaked worden, tegen een beloning die nog eens 3x hoger ligt dan normaal.

De tokenomics van dit unieke project worden heel helder uitgelegd op de website van Crypto All-Stars. Er is 20% van de totale token voorraad gereserveerd voor de presale en 25% voor presale staking beloningen. Daarnaast zal 20% worden gebruikt voor marketing en 10% voor liquiditeit op DEX/CEX platformen. De laatste 25% zal compleet worden gebruikt voor alles wat maar te maken heeft met het MemeVault ecosysteem.

Dat de presale nog niet zolang geleden is gelanceerd, wil niet zeggen dat beleggers de weg naar Crypto All-Stars niet hebben weten te vinden. Er werd namelijk al bijna $ 1 miljoen opgehaald en dit bedrag stijgt nog steeds elke dag. Op dit moment betaal je $ 0,0014248 per $STARS token. Dit zal echter bij elke fase van de presale stijgen, waarbij de eerstvolgende stijging al binnen 48 uur plaats zal vinden.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
koers verwachtingRippleXRP

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...