Ripple vs SEC: XRP koers daalt na ontkrachting FUD over ODL-verkopen – wanneer gaat Ripple stijgen?

18467 totale weergaven
ripple

Nu de spanning in de Ripple vs SEC-rechtszaak toeneemt, worden XRP-investeerders steeds zenuwachtiger. De recente ontkrachting FUD over ODL-verkopen leidde vervolgens meteen tot een kleine daling. De vraag is nu of XRP in staat is om de zaak tegen de SEC goed af te sluiten.

In de Ripple vs SEC-rechtszaak stuurde Ripple onlangs een nieuw argument in dat zijn ‘motion to seal documents’ verder ondersteunde. Deze stap leidde tot de nodige discussie onder voorstanders van XRP.

Bill Morgan, ook een voorstander van XRP, sprak over de FUD (Fear, Uncertainty, and Doubt) omtrent XRP ODL-verkopen die de standpunten van Ripple versterken in zijn rechtszaak.

Morgan gaf aan dat Ripple geen kortingen aanbiedt aan zijn ODL-klanten. Volgens Morgan is dit belangrijke informatie die een cruciale rol kan spelen in het bepalen of er sprake was van het verkopen van investeringscontracten.

Volgens hem bepalen zijn claims dat de Ripple verkopen aan ODL-klanten een negatieve impact hadden op de XRP koers.

XRP koers verwachting – wanneer gaat Ripple stijgen?

Nu de speculatie omtrent de Ripple rechtszaak toeneemt, is het ook interessant om de koersactie van XRP te blijven volgen. XRP daalde over de afgelopen 24 uur met 1,63% en is hierdoor $ 0,5162 waard. Dit staat gelijk aan een daling van 2,27% over de afgelopen 7 dagen.

xrp
XRP koers grafiek (7 dagen) – Bron: CoinMarketCap

De RSI is gezakt richting de 44, wat aangeeft dat er op dit moment een toename plaatsvindt in verkoopdruk. Dit heeft ervoor gezorgd dat de XRP koers onder al zijn belangrijkste EMA’s is gezakt. XRP bevindt zich iets onder zijn 10-daagse EMA van de korte termijn die zich rond de $ 0,5279 bevindt. XRP bevindt zich daarnaast ver onder zijn 100-daagse EMA bij de $ 0,56441.

De recente ontwikkelingen hebben de markt van XRP duidelijk opgeschud en de XRP koers gaat waarschijnlijk afhankelijk zijn van positieve uitspraken in deze rechtszaak om op de korte termijn een stijging door te maken. Op het moment dat dit op de korte termijn op zich laat wachten, lijkt een stijging niet realistisch en zullen investeerders hun aandacht gaan verschuiven naar andere cryptos met potentie.

Nieuwe meme coins zoals PlayDoge en Sealana vormen grote kandidaten als het aankomt op mogelijke stijgingen op de korte termijn. Deze projecten bevinden zich in hun presale fase en wisten al snel viraal te gaan. Hieronder gaan we verder in op deze twee veelbelovende cryptocurrencies.

PlayDoge (PLAY) – nieuwe Play-to-Earn meme coin trekt de nodige aandacht

PlayDoge is een nieuwe Play-to-Earn meme coin die al snel kon rekenen op de nodige aandacht vanuit zowel de meme coin als Play-to-Earn communities. Dit project transformeert de populaire Doge meme in een virtueel huisdier op basis van de Tamagotchi stijl.

Het project omarmt de jaren 90 nostalgie met zijn 8-bit 2D vormgeving. Gebruikers zullen hun virtuele huisdier moeten verzorgen en trainen en zijn vervolgens in staat om mini-games te voltooien met hun PlayDoge karakter. In deze mini-games zijn vervolgens PLAY-tokens te verdienen.

PlayDoge presale

De PLAY-token speelt dus een belangrijke rol binnen het Play-to-Earn ecosysteem van PlayDoge. Naast dat het dient als beloning zijn gebruikers ook in staat om de PLAY-token te staken voor aantrekkelijke beloningen. 6% van de totale token voorraad van 9,4 miljard tokens is apart gezet voor deze staking beloningen. Op dit moment is er sprake van een APY van 776%.

De presale van PlayDoge ging op 28 mei pas live, maar heeft inmiddels al bijna $ 400.000 op weten te halen. Op het moment dat het doel van $ 787.500 bereikt wordt gaat de presale zijn volgende fase in en zal de huidige prijs van $ 0,005 per stuk gaan stijgen naar $ 0,0051. Tokens zijn te koop middels BNB, ETH, USDT en creditcard.

 

Sealana (SEAL) – virale Solana meme coin maakt zich op voor explosieve stijging

Sealana is een van de nieuwe virale Solana meme coins die zich op lijkt te maken voor aanzienlijke stijgingen. De Solana blockchain is recentelijk al verantwoordelijk geweest voor vele succesvolle meme coins, denk hierbij aan grootheden zoals WIF en Bonk. Deze twee cryptos wisten al snel market caps te behalen boven de $ 2 miljard.

Sealana is nu de volgende kandidaat die door zijn virale mascotte kans maakt op aanzienlijke stijgingen. Sealana wordt afgebeeld door een malle zeehond. Deze zeehond zit de hele dag achter zijn computer, op zoek naar de volgende Solana meme coin ster. Dit houdt zijn flippers druk en zijn werkkamer een puinhoop.

sealana

De Sealana mascotte is een verwijzing naar het World of Warcraft karakter van South Park en kon meteen al rekenen op de nodige aandacht. De viraliteit van deze mascotte is duidelijk terug te zien in de presale van het project.

De presale van Sealana wist namelijk in korte tijd al meer dan $ 3 miljoen op te halen. Tokens kosten $ 0,022 per stuk, maar lijken nog maar beperkte tijd te koop tegen deze gereduceerde prijs. Tokens zijn te koop middels ETH, SOL, BNB, USDT en creditcard.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...