Grote Ripple whale verkoopt miljoenen: Wat gaat XRP koers doen?

933 totale weergaven
Grote Ripple whale verkoopt miljoenen- Wat gaat XRP koers doen?

Gisteravond werd er een opvallende transactie opgemerkt door Whale Alert, een tracker die grote blockchain transacties volgt. Een Ripple whale heeft maar liefst 18,03 miljoen XRP tokens verkocht op de Bitstamp exchange. Deze transactie had een waarde van $10,39 miljoen. De identiteit van de eigenaar van het wallet-adres is onbekend. Wat betekent zo’n grote transactie op dit moment voor de XRP koers?

Verkoop kan extra druk veroorzaken voor XRP koers

Deze grote verkoop komt op een moment dat de markt al onzeker is. Dit kan extra verkoopdruk veroorzaken. Op dit moment is de XRP koers ongeveer $0,587, wat een stijging van meer dan 1% betekent in de laatste 24 uur, volgens CoinMarketCap.

XRP technische analyse en mogelijke bewegingen

De XRP koers zit de afgelopen zes dagen vast tussen $0,56 en $0,59. Hoewel er een periode van stabilisatie is, blijft de koers in een opwaartse trend omdat XRP boven de 200 Exponential Moving Average (EMA) handelt. De 200 EMA wordt veel gebruikt door handelaren om te bepalen of een asset in een uptrend of downtrend zit.

Als XRP erin slaagt om uit deze zone te breken en een dagelijkse candle boven de $0,60 sluit, zou dit een sterke opwaartse beweging kunnen veroorzaken. In dat geval kan de koers mogelijk stijgen naar $0,75. Er kan echter wel weerstand ontstaan rond de $0,65, waar de verkoopdruk waarschijnlijk toeneemt. Het optimisme blijft alleen overeind als XRP boven de $0,60 sluit; anders kan de opwaartse trend falen.

XRPUSDT_2024-09-19

Bearish signalen op on-chain data

Ondanks de mogelijkheid van een verdere koersstijging, wijzen de on-chain gegevens op een bearish sentiment. Volgens Coinglass is de long/short-ratio voor XRP gedaald naar 0,96, wat betekent dat de markt vooral bearish is. Ook is de open interest in XRP futures met 5,5% gedaald in de laatste 24 uur.

Daarnaast heeft 50,85% van de top handelaren shortposities, terwijl 49,16% longposities heeft. Dit betekent dat bears momenteel de overhand hebben in de markt. Hierdoor blijft er onzekerheid over de richting van de XRP koers.

Lees meer over:
xrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...