Ripple whales verplaatsen miljoenen: XRP koersverandering op komst?

523 totale weergaven
Ripple whales verplaatsen miljoenen: XRP koersverandering op komst?

Onlangs hebben Ripple whales grote hoeveelheden XRP verplaatst. In totaal ging het om 40 miljoen XRP tokens, ter waarde van ongeveer $23,3 miljoen, van de crypto exchange Bybit naar een privé wallet. Dit is ontdekt door Whale Alert. Maar wat zijn de redenen achter deze grote verplaatsing, en hoe zal de XRP koers reageren?

Miljoenen transactie van XRP door Ripple whales

Whale Alert liet zien dat deze grote transactie aangeeft dat er flink wat beweging is onder de grootste holders van XRP. De waarde van deze transactie van $23,3 miljoen kan een teken zijn van vertrouwen in de XRP koers. Grote investeerders verplaatsen vaak veel geld om zich voor te bereiden op mogelijke koersveranderingen.

Ook gegevens van CryptoQuant bevestigen dat er op 26 september in totaal 71 miljoen XRP tokens van verschillende crypto exchanges zijn opgenomen. Dit patroon van grote opnames kan erop wijzen dat whales zich klaarstomen voor een koersverandering.

Wat gaat de XRP koers doen na deze transacties?

Wanneer grote hoeveelheden XRP van exchanges worden opgenomen, betekent dit dat er minder tokens beschikbaar zijn voor handel. Als de vraag naar XRP gelijk blijft of toeneemt, kan dit leiden tot een stijging van de Ripple koers.

Daarnaast speelt de rechtszaak tussen Ripple en de SEC ook een belangrijke rol. Een voormalig advocaat van de SEC liet weten dat er mogelijk een beroep komt in de zaak tegen Ripple. Als dit gebeurt, kan dat voor meer onzekerheid zorgen, wat weer invloed kan hebben op de waarde van XRP.

Ondanks al deze grote transacties blijft de XRP koers redelijk stabiel. Toch zou de toenemende activiteit van whales kunnen leiden tot een doorbraak in de prijsbewegingen.

Binnen de XRP community wordt druk gespeculeerd over wat de toekomst brengt, vooral met de komst van Ripple’s nieuwe stablecoin, RLUSD. Er circuleren veel voorspellingen dat de XRP koers binnenkort naar de $1 zou kunnen gaan.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...