Gaat Ripple’s XRP koers met 17% dalen door deze bearish signalen?

357 totale weergaven
Ripple koers onder druk: daling van 17% voorspeld door experts |

Ripple’s XRP koers staat flink onder druk door negatieve technische signalen en juridische problemen. De Ripple koers is hard gedaald sinds de SEC in beroep ging tegen Ripple, wat voor meer onzekerheid zorgde bij handelaren. Maar kan de XRP koers binnenkort weer herstellen ondanks deze bearish signalen?

Bearish signalen voor XRP koers wijzen op daling

De Relative Strength Index (RSI) van de XRP koers laat zien dat de verkoopdruk iets is afgenomen. Op 3 oktober stond de RSI op een zeer lage 19,79, maar inmiddels is deze gestegen naar 41,60. Dit betekent dat de extreme verkoopdruk is afgekoeld, maar de trend blijft negatief.

De RSI, die tussen 0 en 100 loopt, wordt gebruikt om te zien of een asset overbought (boven de 70) of oversold (onder de 30) is.

Hoewel de huidige RSI van 41.60 aangeeft dat XRP niet meer oversold is, betekent dit niet dat de koers aan het herstellen is. De markt blijft onder druk staan en zolang de RSI niet richting 50 stijgt, blijft de kans op verdere dalingen bestaan.

XRP RSI Source TradingView

Directional Movement Index bevestigt neerwaartse trend

De Directional Movement Index (DMI) laat duidelijk zien dat de markt momenteel wordt gedomineerd door verkoopdruk. De positieve lijn (+DI) staat op 11,16, wat aangeeft dat er weinig koopkracht is. Tegelijkertijd staat de negatieve lijn (-DI) op 24,55, wat wijst op sterke verkoopdruk. Deze kloof tussen kopers en verkopers bevestigt dat de neerwaartse trend aanhoudt.

XRP DMI Source TradingView

De ADX, een onderdeel van de DMI die de sterkte van een trend meet, staat op 38,29. Dit geeft aan dat de huidige bearish trend behoorlijk sterk is. Zolang de +DI niet boven de -DI komt, blijft de kans op een omkering van de trend klein.

Technische analyse van de XRP koers

Op 2 oktober ontstond er een zogenaamd “death cross” in de XRP grafiek. Dit gebeurt wanneer een kortetermijn Exponential Moving Average (EMA) onder een langetermijn EMA zakt, een signaal dat de markt in een bearish fase terechtkomt. Sinds dit signaal is de XRP koers met 13% gedaald volgens CoinMarketCap, wat bevestigt dat de verkoopdruk toeneemt.

Een death cross is een belangrijk teken voor handelaren dat de bearish trend sterker wordt en de kans op een koersstijging klein is.

XRP EMA Lines and Support and Resistance Source TradingView

Gezien de huidige situatie met de SEC en de sterke bearish signalen, wordt verwacht dat de XRP koers nog verder kan dalen, mogelijk met 17%.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...