Ripple verstuurt 1.000.000.000 XRP, betalingsprovider aangesloten bij RippleNet

Het lijkt vandaag wel D-Day bij Ripple. Er komt namelijk een hoop nieuws voorbij over het project. In dit artikel nemen we de nieuwtjes allemaal met je door: Een van de grootste betalingsproviders ter wereld gaat gebruikmaken van RippleNet. De Bank of England lijkt interesse te hebben in Ripple (XRP).

De koers van XRP reageerde positief op recent nieuws én er werd voor meer dan $300 miljoen XRP verstuurd vanuit een wallet van Ripple zelf.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ripple en Ria

Een van de grootste ‘Money Transfer Providers’ van de wereld sluit zich aan bij RippleNet. Ria Money Transfer, een dochteronderneming van Euronet Worldwide (en een van de grootste betalingspoviders ter wereld), heeft zich aangesloten bij RippleNet.

Ria maakt gebruik van xCurrent om hiermee toegang te kunnen krijgen tot het wereldwijde blockchain-betalingsnetwerk van Ripple. Inmiddels zijn hier al meer dan 200 financiële instellingen op aangesloten.

Ripple zal ook gebruik kunnen maken van de Digital Integrated Payments Cloud van Ria. Dit is een wereldwijd fintech-ecosysteem dat de traditionele manier van betalingen verstoort. Wat dat betreft sluit dit dus perfect aan bij het uitgangspunt van Ripple.

Ria heeft in meer dan 155 landen op meer dan 377.000 locaties van over de hele wereld klanten. Ze streven naar efficiëntere wereldwijde betalingen. Al de gebruikers van Ria versturen per jaar maar liefst $40 miljard.

Bank of England klaar voor Ripple?

Het tweede nieuwtje gaat over de Engelse bankgouverneur Mark Carney. Hij heeft aangegeven dat hij de Bank of England klaar gaat maken voor de ‘vierde industriële revolutie’ die eraan zit te komen. Bij de Innovate Finance Global Summit vertelde Carney dat hij wil focussen op de stimulatie van innovaties voor fintech startups. Verder moet er ook prioriteit worden gemaakt op aspecten zoals klimaatverandering en Artificial Intelligence (AI).

Tot zo ver is dat voor Ripple niet heel interessant. Carney benadrukte echter ook dat opkomende digitale economie moet worden omarmd. In ontwikkelingslanden is dit een opkomend fenomeen doordat blockchain technologie en de gedecentraliseerde systemen hier een opmars maken.

Hoewel Ripple niet bij naam wordt genoemd, sluit de oplossing die het biedt wel heel nauw aan op het verhaal van Carney. De cross-border oplossingen van Ripple wordt namelijk door verschillende banken van over de hele wereld omarmt.

Eerder dit jaar werd al bekend dat er zo’n 40 centrale banken uit de hele wereld bezit zijn met onderzoek naar de implementatie van blockchain. De uitspraken van Carney lijken een open weg voor de implementatie van de Ripple Tech: betalingen over de hele wereld moeten ‘grenzeloos’ aanvoelen.

XRPLX en Nasdaq

Twee dagen terug kon je al lezen over de XRPLX van de Nasdaq. Zij gaan samen met Brave New Coin (BNC) de XRP toevoegen aan de lijst van indices. Sinds 1 mei is de XRPLX op de Nasdaq Global Index Data Service terug te vinden. Dit staat ook bekend als de GID Service.

Sinds dit nieuws schoot de koers even omhoog naar een waarde van $0,29 naar $0,31. Inmiddels is de prijs van een XRP weer terug gezakt naar ongeveer $0,30. De

De koers reageert overduidelijk op het goede nieuws.

Vrijgegeven XRP tokens

Er worden per maand telkens nieuwe XRP-tokens vrijgegeven (vanuit de escrow rekening) aan partners en ‘belangstellenden’. Deze tokens worden vanuit Ripple verkocht en vrijgegeven.

Ripple heeft nog een heel groot gedeelte van alle bestaande XRPs in kas. Vaak worden deze tokens ingezet voor de ontwikkelingen van het Ripple ecosysteem. Zo gebeurde dit op 1 mei ook weer:

Lees meer over:
RippleXRP

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  Lees meer