Ripple (XRP) gebruikt door Thaise bank, xRapid in Filipijnen

961 totale weergaven

Ripple (XRP) begint met steeds meer banken en andere financiële instellingen samen te werken. Het is nu de beurt aan de Siam Commercial Bank (SCB). De oudste bank van Thailand gaat ‘het XRP systeem snel gebruiken’ was te lezen op het twitteraccount van de bank.

Oeps, foutje…

De tweet is inmiddels verwijderd, maar via onder andere InvestInBlockchain is de tweet bewaard gebleven. Blijkbaar mocht dit nog niet wereldkundig worden gemaakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”@scb_Thailand op Twitter”]XRP system will be announced soon. Please follow our official schedule on social media again. — SCB Thailand (@scb_thailand) June 5, 2019[/penci_blockquote]

De SCB heeft eerder al test gedaan met producten van Ripple. Er werd onder andere gekeken naar manieren om transactiesnelheden te verkleinen. Daarnaast werd een geldtransfer gedaan van Japan naar Thailand, die transactie kwam binnen enkele seconden tot stand.

Ripple als lievelingetjes

Banken en het bedrijf Ripple kunnen elkaar goed vinden. Ook andere financiële dienstverleners kijken stiekem naar cryptomunt XRP of een ander product van Ripple om hun diesnten te verbeteren. De eerste stapjes van dit soort instellingen in de wereld van cryptocurrency en/of blockchains.

SendFriend en XRP

SendFriend is in het leven geroepen om gemakkelijk(er) betalingen van en naar de Filipijnen mogelijk te maken. Middels een tweet laat het bedrijf weten aan de slag te gaan met XRP om snelle transacties te garanderen.

In een latere tweet laat SendFriend weten gebruik te gaan maken van xRapid. En dat netwerk gebruikt XRP, aldus de betalingsprovider.

Ripple investeerder eerder al $1 miljoen in SendFriend, dus een verdere samenwerking ligt in de lijn der verwachting.

Prijs XRP

De markt reageert niet erg heftig op het nieuws. XRP plust een paar procent en wordt nu voor ongeveer $0.41 verhandeld op de grootste cryptobeurzen.

XRP prijs plust een paar procent na nieuwtjes

Bron: AMBCrypto

Lees meer over:
bankRipplethailandXRP

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...