Brengt Ripple’s zege op de SEC de XRP koers op weg naar $4?

1120 totale weergaven
Brengt Ripple's zege op de SEC de XRP koers op weg naar $4?

De recente overwinning van Ripple in hun rechtszaak tegen de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) heeft voor veel optimisme gezorgd omtrent de XRP koers. Door deze uitkomst denken veel experts dat de XRP koers flink kan stijgen, misschien wel tot $4, door verschillende belangrijke ontwikkelingen. Maar hoe realistisch is dit?

Grote overwinning voor Ripple op de SEC

De Ripple zaak was een van de meest besproken onderwerpen in Web3. Vorige maand oordeelde rechter Analisa Torres dat de boete die Ripple moest betalen, sterk verlaagd werd van de oorspronkelijke eis van $2 miljard naar slechts $125 miljoen. Dit is een besparing van meer dan 90% en wordt gezien als een grote overwinning voor Ripple.

Stuart Alderoty, Chief Legal Officer (CLO) van Ripple, zegt dat de zaak nu echt “afgelopen” is. Ook al kan de SEC nog in beroep gaan, Ripple heeft geen plannen om dat te doen.

Ripple krijgt wereldwijd meer aandacht

Naast de rechtszaak blijft Ripple wereldwijd meer invloed krijgen. Het bedrijf werkt samen met grote banken en financiële instellingen, wat zorgt voor meer interesse in hun technologie. De XRP Ledger (XRPL) wordt steeds meer gezien als een belangrijke technologie voor snelle en efficiënte betalingen.

Ook nieuwe initiatieven zoals de lancering van de Grayscale XRP Trust en de opname van XRP in de CME Group’s crypto indexen geven het vertrouwen in XRP een boost. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat mensen speculeren over een mogelijke ETF (Exchange Traded Fund) voor XRP. Sommige experts, zoals Nate Geraci, waarschuwen echter dat regelgeving dit proces nog kan vertragen.

Gaat de XRP koers stijgen naar $4?

Met het einde van de rechtszaak en de groeiende acceptatie van XRP, voorspellen analisten dat de koers flink kan stijgen. Door de duidelijke regels, de sterke samenwerkingen en meer gebruik van XRP kan de koers mogelijk een nieuw hoogtepunt bereiken. Sommige experts denken zelfs dat XRP $4 kan halen.

Op het moment van schrijven staat de XRP koers rond de $0,587. In de afgelopen week is de koers met bijna 11% gestegen en over de hele maand gezien met ongeveer 4%. Ook is er een toename te zien in de Futures Open Interest van XRP, wat laat zien dat er positieve verwachtingen zijn in de markt.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...