Ripple’s RLUSD stablecoin wordt alleen gelanceerd voor institutionele beleggers

593 totale weergaven
ripple-rlusd

Ripple’s stablecoin wordt exclusief gelanceerd voor institutionele beleggers.

De stablecoin van Ripple, RLUSD, zal bij de eerste lancering waarschijnlijk beperkt blijven tot institutionele beleggers. Het doel hiervan is een brug slaan tussen de traditionele financiële wereld en DeFi (Decentralised Finance).

Eerste lancering beperkt tot instellingen

In een bericht op X (Twitter) kondigde de CTO van Ripple, David Schwartz, aan dat de stablecoin van het bedrijf alleen beschikbaar zal zijn voor institutionele beleggers:


“Het zal waarschijnlijk alleen rechtstreeks beschikbaar zijn voor instellingen. Kun je USDC van Circle of USDT van Tether krijgen, want dat kan ik niet.”

Dit bericht volgt na een discussie dat het uitgeven van RLUSD beperkt moet worden tot grote financiële instellingen om het te beschermen tegen misbruik bij illegale activiteiten, zoals het witwassen van geld.

Overbrugging tussen de traditionele financiële wereld en DeFi

De RLUSD stablecoin van Ripple, die eerder dit jaar werd geïntroduceerd, ondergaat momenteel tests op het XRP Ledger en het Ethereum netwerk. Het is ontworpen om te fungeren als een brug tussen de traditionele financiële wereld en DeFi.

Het doel is om een veilige betaalmethode te bieden, die een stabiel, door de USD ondersteund activum biedt dat wereldwijd transacties kan verbeteren en tegelijkertijd risico’s kan beperken die gewoonlijk met cryptocurrencies gepaard gaan. De stablecoin zal volledig worden ondersteund door Amerikaanse dollars en kortlopende Amerikaanse staatsobligaties, waardoor de koppeling aan de USD behouden blijft.

Ripple heeft maandelijkse reserve-attesten beloofd om de transparantie en het vertrouwen van gebruikers te vergroten. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, heeft de nadruk ook gelegd op het leveren van een soepele ervaring aan gebruikers over de hele wereld, waarbij zowel stabiliteit als vertrouwen in het activum wordt gewaarborgd.

Steeds meer concurrentie op de stablecoinmarkt

De lancering van RLUSD komt op het moment dat er steeds meer competitie op de stablecoinmarkt te vinden is. Op het moment wordt de markt gedomineerd door USDT en USDC, die samen ongeveer 90% van het marktaandeel omvatten, met een gecombineerde marktkapitalisatie van meer dan $150 miljard, volgens gegevens van DeFiLlama.

Vanwege hun prijsstabiliteit zijn stablecoins essentiële instrumenten geworden in de cryptowereld, waardoor ze zeer nuttig zijn voor handelaren die de volatiliteit van andere cryptocurrencies willen vermijden. Ze bieden mensen in opkomende markten ook de mogelijkheid om toegang te krijgen tot Amerikaanse dollars, een belangrijke factor voor wereldwijde financiële inclusie.

Met RLUSD wil Ripple zichzelf positioneren als een belangrijke speler op dit gebied, door een stablecoin van institutionele kwaliteit aan te bieden die de beste aspecten van de traditionele financiële markt en gedecentraliseerde technologieën combineert. In eerder Ripple nieuws lieten we weten hoe het bedrijf de laatste circulerende RLUSD-tokens had verbrand, waarmee ze stabiliteit en transparantie laten zien.

Lees meer over:
Ripple stablecoinRLUSD

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...