Ritje met Uber betalen in Bitcoin? Als die behoefte er is komt het er

902 totale weergaven

Kun je straks je ritje met Uber betalen met je zuurverdiende bitcoin (BTC)? De directeur van Uber is duidelijk: als er vraag naar is en het iets oplevert dan gaat het bedrijf het ondersteunen. Dat vertelt Dara Khosrowshah tegenover CNBC.

Met Uber betaal je op dit moment al alles digitaal. Nu zit er bijvoorbeeld een creditcardmaatschappij tussen die bepaalde kosten rekenen. Als het voor Uber onder aan de streep voordelig lijkt om zelf BTC betalingen te accepteren dan is dat een goede mogelijkheid.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Niet investeren in bitcoin

Wat het bedrijf in ieder geval voorlopig niet van plan lijkt is het zelf kopen van bitcoin. Khosrowshahi: ”We hebben er over gesproken en het is snel afgewezen. We gaan onze cash veilig houden.” Uber is geen bedrijf die gaat speculeren, vervolgt de Uber CEO.

In de wereld van techbedrijven doen andere partijen dat ondertussen wel. Zij zien bitcoin bijvoorbeeld als ultiem spaarmiddel, het beste voorbeeld daarvan is MicroStrategy. Zij kochten al voor meer dan een miljard aan BTC, staan dik in de plus en hun schatkist van 71.000 bitcoin is het grootste gedeelte van hun reserves.

Het alternatief was miljarden aan reserves in dollars houden. MicroStrategy directeur Michael Saylor vergelijkt dat met het vasthouden van ijsblokjes, het smelt langzaam weg.

Tesla is een ander voorbeeld. Het bedrijf van Elon Musk stopte ruim 7% van hun kasreserves in bitcoin. Dat is niet zo’n stap als MicroStrategy, maar het past wel in diezelfde trend. De autofabrikant staat trouwens ook open voor bitcoinbetalingen.

Als de koers de komende maanden en/of jaren nog verder stijgt dan wordt het voor partijen als Uber lastig om dit soort (relatief vroege) investeerders nog te achterhalen. Mocht dat niet gebeuren hebben de iets terughoudende bedrijven als Uber gelijk gehad.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsuber

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...