Rode Kruis in Singapore accepteert nu bitcoin (lightning) donaties

1138 totale weergaven

Het Rode Kruis in Singapore accepteert bitcoin donaties. De non-profit organisatie die humanitaire hulp biedt in Aziatische stadstaat werkt samen met betaalverwerker Triple-A.

Bitcoindonaties

Het Rode Kruis richt zich op het verbeteren van het welzijn van kinderen, geïsoleerde senioren, personen met een handicap en gezinnen met een kansarme achtergrond. Naar verluidt accepteren ze naast bitcoin donaties ook stablecoins en ether (ETH, USDT en USDC). Op de website staat:

“We hebben geen voorkeur qua cryptocurrency’s en we accepteren alle bovengenoemde cryptocurrencies.”

De organisatie legt uit dat dit soort bijdragen op dit moment niet fiscaal aftrekbaar zijn. Mensen die dit wel willen, moeten doneren via creditcard.

Als je naar de website gaat (met de koptekst Coin a New Way to Give), moet je een dollarbedrag invullen. Vervolgens kun je in het vervolgscherm de cryptocurrency kiezen die je wilt doneren.

Leuk detail: het Rode Kruis accepteert ook bitcoin via het lightning netwerk! Je kunt verder ook direct vanaf je Binance-account geld sturen.

Voordat je de betaling afrond, moet je nog wel even een naam en e-mail adres invullen. Je kunt zonder problemen als Nederland geld naar de organisatie sturen.

Rode Kruis in Singapore accepteert bitcoin én lightning donaties

De betaalverwerker waar de betalingen via verlopen heeft een licentie bij de MAS, de Monetary Authority of Singapore.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!