Ronaldinho steunt Water Coin na steun van Messi

1443 totale weergaven

Voetballegende Ronaldinho heeft de Solana token Water Coin (WATER) gepromoot op social media, wat een korte prijsstijging veroorzaakte en zorgen opriep over de legitimiteit van de token.

Voetballegendes steunen Water Coin

Ronaldinho Gaúcho en Lionel Messi hebben onlangs de op Solana gebaseerde token Water Coin (WATER) gepromoot op sociale media.

Op 9 juli deelde Ronaldinho een Instagram-verhaal naar zijn 76,6 miljoen volgers met de mascotte van Water Coin, slechts een dag nadat Messi een soortgelijke goedkeuring plaatste.

Onmiddellijke reactie van de markt

Na de post van Ronaldinho steeg de prijs van WATER binnen een uur met 38,8% naar $0,0012. De piek was echter van korte duur en de koers daalde al snel onder $0,00083, wat een aanzienlijke daling weerspiegelt ten opzichte van de all-time high van 26 juni.

Ondanks de volatiliteit is de waarde van WATER met 158% gestegen sinds Messi’s goedkeuring op 8 juni.

Doel en scepsis

Water Coin wil de aandacht vestigen op watergerelateerde kwesties, waaronder het ondersteunen van duurzame projecten die ontbossing voorkomen en de waterdistributie in Afrika bevorderen.

De routekaart benadrukt plannen om partnerschappen aan te gaan met beroemdheden om zo over te gaan naar een milieu token dat gericht is op liefdadigheid.

Ronaldinho’s crypto-controverses

Dit is niet Ronaldinho’s eerste betrokkenheid bij controversiële cryptopromoties. Hij was eerder betrokken bij het “18kRonaldinho” project, een piramidespel van $61 miljoen dat onrealistische dagelijkse rendementen beloofde.

Ronaldinho ontkende elke overtreding en beweerde dat zijn beeltenis zonder toestemming was gebruikt.

Patroon van Celebrity Promoties

De promotie van Water Coin door bekende atleten zoals Ronaldinho en Messi volgt een trend van celebrity endorsements in de crypto-ruimte.

Andere beroemdheden, zoals UFC-vechter Khazmat Chimaev, hebben ook verschillende tokens gepromoot.

Chimaev ontkende later zijn betrokkenheid bij de memecoin die zijn naam draagt en die werd aangemerkt als een pump-and-dump scheme.

Bredere implicaties

De betrokkenheid van voetballegendes bij het promoten van Water Coin benadrukt het toenemende kruispunt van roem en cryptocurrency.

Naarmate het cryptolandschap zich verder ontwikkelt, blijft het cruciaal voor beleggers om waakzaam en sceptisch te blijven ten opzichte van high-profile endorsements die mogelijk niet altijd overeenkomen met oprechte bedoelingen.

Samenvatting

Hoewel de missie van Water Coin om milieudoelen te steunen prijzenswaardig is, roepen de snelle prijsschommelingen en high-profile steunbetuigingen vragen op over de legitimiteit.

Beleggers wordt aangeraden om voorzichtig te zijn en grondig onderzoek te doen voordat ze investeren in dergelijke volatiele markten.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....