Root: ‘Het is een kwestie van tijd voordat bitcoin weer stijgt’

De bitcoin koers gaat momenteel compleet door het putje en dat is mede het gevolg van de implosie van FTX. The Rational Root, een populaire Nederlandse on-chain analist op Twitter, maakt zich echter weinig zorgen over de toekomst van bitcoin.

De Realized Price

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op ongeveer 16.100 dollar en daarmee zitten we flink onder de Realized Price. Voor de mensen die dat niet weten, de Realized Price is de gemiddelde inkoop-prijs van alle bitcoin.

Door de geschiedenis van bitcoin heeft deze koers zich bewezen als een stabiel steunpunt in de grafiek. Als bitcoin onder de Realized Price duikt, dan is dat vaak van korte duur. Op basis van dat verleden is Root optimistisch over de toekomst van bitcoin.

"Op een dag keren we terug boven de Realized Price", zo laat hij weten op Twitter. Dit bericht is een vervolg op een eerder publicatie van Root van juni 2022. Destijds viel de bitcoin koers natuurlijk naar 17.600 dollar.

Vanuit zijn volgers kreeg Root op dat moment veel vragen over het ideale instapmoment. Om dat te bepalen gebruikt hij zelf de Realized Price. Al lijkt het op basis van zijn grafiek nog wel even te duren voordat bitcoin er weer bovenop is.

Wanneer vinden we de bodem?

De grote vraag is natuurlijk wanneer bitcoin nu eindelijk de bodem van deze lange en koude winter bereikt. Het gehele jaar 2022 is een jaar van teleurstellingen geweest als het over de koers gaat. Jammer genoeg is er op macro-economisch vlak nog weinig verbetering in de situatie gekomen.

De inflatie in de Verenigde Staten is nog altijd zeer hoog en het daadwerkelijke effect van de renteverhogingen van de Federal Reserve moet zich nog laten voelen. Als dat gebeurt, dan kan er weleens een gitzwarte periode aankomen voor de economie en dat hoeft niet per se goed nieuws te zijn voor bitcoin.

De Amerikaanse dollar is nog altijd de wereldreservemunt, wat betekent dat het gros van de mensen de rekeningen moet betalen in dollars. Als de ellende daadwerkelijk uitbreekt op wereldwijde schaal, dan is een vlucht naar dollars waarschijnlijker dan een vlucht naar bitcoin. In ieder geval op de korte termijn.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....