Bitcoin koers krijgt tik, voortzetting van de neerwaartse trend?

Bitcoin koers krijgt tik, voortzetting van de neerwaartse trend?

De bitcoin koers is er niet in geslaagd om de weerstand rond de 17.000 dollar te verslaan. Het lijkt er nu op dat bitcoin een dubbele top vorm rond dit koersniveau en daarna mogelijk een daling begint die ons tot onder het steunniveau op 16.000 dollar brengt. Op het moment van schrijven handelt de bitcoin koers op 16.412 dollar en staan we voor de afgelopen 24 uur ongeveer 1 procent in de min.

De bitcoin koers blijft kwakkelen

Vanaf het dieptepunt van ongeveer 15.500 dollar tijdens deze bearmarkt is bitcoin recent aan een ambitieuze klim begonnen. Die klim bracht de koers in eerste instantie boven de weerstand van 16.000 dollar en daarna werd ook die van 16.500 dollar overwonnen door de bulls.

Daarmee is bitcoin op de uurgrafiek ook boven het 100-uurs voortschrijdend gemiddelde uitgekomen. De beren bleken rond de koers van 16.800 dollar echter te sterk, waardoor bitcoin daar een paar keer werd afgewezen.

Bitcoin koers krijgt tik, voortzetting van de neerwaartse trend?

Vanaf die zone is bitcoin nu aan een verse daling begonnen, waarbij een belangrijke bullish-trendlijn op de uurgrafiek werd gebroken rond de koers van 16.420 dollar.

De eerste belangrijke weerstand aan de bovenkant ligt nog steeds op de 16.800 dollar als we naar de uurgrafiek kijken. Als het bitcoin lukt om die grens te herpakken, dan kan er weleens een echte herstelgolf beginnen. Daarna komen we weerstand tegen op de 17.000 en 17.500 dollar.

Dalingen op komst?

Als de bulls er niet in slagen om de grens van 16.800 dollar te doorbreken en de bears op dat belangrijke punt de baas te worden, dan is het goed mogelijk dat bitcoin verder omlaag zakt. De eerste steun op de weg naar beneden vinden we rond de 16.280 dollar en het 100-uurs voortschrijdend gemiddelde dat rond die koers beweegt.

Ook als we naar het grotere plaatje kijken ziet het er op dit moment fundamenteel gezien niet goed uit voor bitcoin. De macro-economische situatie is nog altijd behoorlijk penibel en de volledige effecten van de implosie van het eens zo machtige FTX moeten ook nog duidelijk worden.

Zo is het goed mogelijk dat we 2022 nog pijnlijker eindigen dan het op dit moment al is. Aan de andere kant zou je zeggen, mits je vertrouwen hebt in een toekomst met bitcoin, dat de bodem op dit moment niet ver weg meer kan zijn.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties