Rosbank lanceert software voor internationale betalingen met cryptovaluta

Rosbank lanceert software voor internationale betalingen met cryptovaluta

Het Russische Rosbank gaat internationale betalingen vergemakkelijken door cryptovaluta te gebruiken.

Internationale afwikkelingen

Rosbank heeft een pilot gedaan voor transacties met cryptocurrency's. Ondanks sancties van het Amerikaanse ministerie van Financiën kunnen ze zo toch betalingen voltooien met het buitenland.

Rosbank is een van de belangrijkste banken in het land. Volgens een vertegenwoordiger doet het bedrijf nu "pilottransacties met particuliere en zakelijke klanten". Naar eigen zeggen is het de eerste dienst in de sector die voldoet het aan alle Russische wetgeving en de eisen van de Centrale Bank van Rusland (CBR).

Hoewel de centrale bank fel tegen cryptovaluta binnen eigen landsgrenzen is, heeft het wel steeds vaker over naar het gebruik van cryptocurrency's voor grensoverschrijdende transacties.

Rosbank werkt samen met B-Crypto aan de internationale crypto-betalingen. Aan hun software zitten facturen, contracten, wallet-adressen en dat soort essentiële klantinformatie gekoppeld.

Hoe werkt het?

Als een Russisch bedrijf geïmporteerde goederen of diensten moet betalen in cryptocurrency's, dan moet het de leverancier in een contract van alle informatie voorzien. Een buitenlandse leverancier factureert het Russische bedrijf vervolgens met een omschrijving van goederen en diensten.

Daarna ondertekenen de partijen het contract en maakt de klant het fiatgeld over om cryptocurrency van te kopen op zijn rekening bij Rosbank. De bank maakt dit over naar B-Crypto, die zorgt dat het bij de buitenlandse leverancier terecht komt.

Met bitcoinbezit voor Russen is men nog altijd erg voorzichtig. Men mag het bijvoorbeeld niet gebruiken als valuta maar het enkel vasthouden als spaarmiddel. Maar sinds de sancties na de invasie van Oekraïne, heeft men baat bij censuurvrij geld.

Ambtenaren in Moskou openen daardoor langzaam hun ogen voor alternatieven, terwijl bekend is dat president Poetin groot fan is van bitcoin mining. Wat dat betreft botst het intern nog wel eens tussen de leider, het parlement, de centrale bank en beleidsmakers.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Rusland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties