RSI van bitcoin geeft volgens Ali Martinez duidelijk koopmoment aan

Als we Ali Martinez (@ali_charts) mogen geloven geeft de relative strength index (RSI) momenteel een koopmoment aan voor bitcoin. Hoewel het voor investeerders over het algemeen genomen niet slim is om op één indicator te leunen, lijkt Martinez in dit geval een uitzondering te maken.

"Afgelopen maand is de RSI van de vieruurgrafiek de absolute sterspeler geweest voor het spotten van lokale hoogte- en dieptepunten voor de koers", aldus Martinez.

De strategie is eenvoudig

Volgens Martinez is zijn strategie met betrekking tot de RSI van de vieruurgrafiek van bitcoin eenvoudig. "De strategie is simpel: koop bitcoin als de RSI onder de 30,35 komt en verkoop bitcoin wanneer deze boven de 74,21 ligt", aldus Ali Martinez op Twitter.

RSI van bitcoin geeft volgens Ali Martinez duidelijk koopmoment aan

Interessant genoeg is de RSI recentelijk onder de 30,35 uitgekomen en dat was volgens Ali Martinez een mooi koopmoment. Dat gebeurde op het moment dat de bitcoin koers onder de 27.000 dollar dook.

Momenteel staat de bitcoin koers weer op 27.269 dollar, dus wat dat betreft is de eerst handelswinst alweer gemaakt door Ali Martinez en zijn strategie met de RSI.

Wachten op inflatiedata

Voor nu lijkt de markt vooral te wachten op de inflatiedata en is de bitcoin koers relatief stabiel. Vandaag krijgen we eerst de Producer Price Index (PPI) uit de Verenigde Staten en vanavond nog de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank.

Vervolgens begint op donderdag het echte vuurwerk met de consumentenprijsindex (CPI) van Amerika en de kerninflatie (CPI - voedsel en energieprijzen).

De verwachting is dat de CPI binnenkomt op 3,6 procent, wat een daling van 0,1 procent zou betekenen ten opzichte van afgelopen maand.

Er heerst echter nog wel wat spanning om die data, omdat de energieprijzen afgelopen maand als gevolg van het conflict tussen Israël en Hamas behoorlijk gestegen zijn. Dat zou voor een stijging van de inflatie kunnen zorgen en dat is niet goed voor de bitcoin koers.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....