Ambtenaren in Rusland moeten per 2021 hun Bitcoin bezit aangeven

1064 totale weergaven

Ambtenaren en politici in Rusland moeten per 2021 hun vermogen in Bitcoin en andere cryptocurrency’s aangeven.

Bitcoin bezit legaal in Rusland

Het wordt in Rusland gedoogd om Bitcoin te bezitten, maar je mag er niet mee afrekenen. Ook het minen van cryptocurrency’s staat vanwege nieuwe regels op losse schroeven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat verklaart procureur-generaal Igor Krasnov, waarover Russia Today bericht.

Net zoals in Nederland moeten inwoners van het land hun beleggingen opgeven bij de fiscus. Blijkbaar was dat nog niet bij wet vastgelegd voor cryptovaluta.

In juli dit jaar heeft president Vladimir Putin een wetsvoorstel ondertekend. Het is daardoor legaal om Bitcoin te bezitten, maar het mag niet concurreren als betaalmiddel met de roebel.

Dat de staat Bitcoin erkend als asset heeft een legitimerend effect. Anderzijds is het strafbaar om vermogen in Bitcoin voor de staat te verzwijgen. Want burgers zijn verplicht om al hun bitcoin adressen aan de staat op te geven.

Blokkades en verboden

De autoriteiten richten zich in Rusland ook vooral op de handelsplaatsen. Zo is Binance Rusland op een zwarte lijst gezet wegens het verspreiden van ‘verboden informatie’. Wat die informatie dan precies is, is niet bekend.

Recentelijk is ook LocalBitcoins geblokkeerd, een marktplaats om onderling Bitcoin in te wisselen voor roebel en vice versa.

Bovendien keert het land zich ook tegen bitcoin mining: Rusland overweegt inkomsten in Bitcoin van miners te verbieden.

De prijs in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...