Rusland zet website van Bitcoin beurs Binance op zwarte lijst

Rusland zet de aanval in op Binance. De beurs is op de zwarte lijst van de telecom toezichthouder gezet. Op deze lijst van staan platformen die ‘verboden informatie verspreiden’. Binance bevestigt dit nieuws in hun Russische Telegram kanaal.

Verboden domein

In de aankondiging laat Binance de reden weten: volgens hen komt het simpelweg omdat ze in de wereld van bitcoin actief zijn. Gleb Kostarev, onderdeel van Binance, geeft tegenover Cointelegraph aan dat ze het nieuws direct hebben gedeeld nadat ze het zelf te horen kregen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het domein van Binance staat op de lijst met verboden websites, maar Russen hebben (nog?) geen extra dienst als een VPN nodig om de site te bereiken. Met een standaard browser kom je nog altijd bij Binance terecht volgens Cointelegraph.

Eerder dit jaar werden er al meerdere populaire Bitcoin websites in het land op de lijst van Roskomnadzor gezet.

Bekendmaking

Binance staat al sinds 2 juni 2020 op de lijst, maar zegt niet eerder dan 24 september te zijn geïnformeerd. Binance geeft ook aan dat hun juridisch team nu druk aan het kijken is naar de mogelijkheden en mogelijke gevolgen.

De beurs probeert uiteraard hun klanten rustig te houden. Zij beloven dat hun geld veilig is en dat men in de nabije toekomst gewoon nog gebruik kan maken van de diensten van de beurs.

De vraag is echter: voor hoe lang nog? In Rusland is er veel gaande met betrekking tot bitcoin en de regels daar omheen.

Betaalkaart

Binance zet, ondanks alles, nog altijd in op een betaalpas in Rusland. Een opmerkelijke stap, want Rusland Rusland verbiedt betalingen met bitcoin vanaf 2021.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...