Rusland wil iemands Bitcoin (BTC) kunnen afpakken

Rusland bereidt nieuwe regels om Bitcoin (BTC) te kunnen afpakken van verdachten van witwassen. Dat meldt Cointelegraph vandaag.

Rusland breidt regels uit

Het is algemeen bekend dat het land niet zo vriendelijk klimaat voor bitcoin heeft. Het is verboden als betaalmiddel naast de roebel. Ook mogen ambtenaren geen cryptocurrency’s bezitten en faciliteren banken in het land geen producten en diensten die zijn gerelateerd aan cryptovaluta. Zo mogen banken niet optreden als een wisselkantoor tussen een bitcoin en roebel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Openbaar aanklager Igor Krasnov wil dat de autoriteiten een claim kunnen leggen op de bitcoin of andere munten van elke verdachte, zo meldt nieuwskanaal TASS. Tijdens een bijeenkomst met Europese collega’s benadrukte Krasnov dat deze munten gebruikt worden voor criminele doeleinden.

“Ik zie het gebruik als een serieuze uitdaging voor ons land”, zo lichtte hij toe. Hij verwees daarbij naar de nieuw aangenomen cryptowet ‘On Digital Financial Assets’ (DFA). Deze moet een centrale rol gaan spelen om problemen met witwassen door middel van pseudonieme digitale assets aan te pakken.

Maar bovenop deze wet komen nu extra regels die inbeslagname van iemands cryptovaluta mogelijk te maken zonder dat iemands schuld aan een misdrijf is bewezen.

Uitdagingen

Experts wijzen erop dat het met bitcoin en andere munten toch anders werkt dan met een zak met cash geld dat men aantreft. Bitcoin is versleuteld en autoriteiten moeten toegang krijgen tot de private keys om überhaupt de bitcoin te kunnen verplaatsen. In één geval is het de geheime dienst FSB gelukt om respectievelijk 0.1 BTC en 4.70235 BTC in beslag te nemen.

Onlangs wist ook de FBI op een cloudservice toegang te krijgen tot een beetje bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsRusland

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...