Russen hebben $130 miljard aan crypto's

Russen hebben $130 miljard aan crypto's

Russen hebben naar verluidt circa 130 miljard dollar aan crypto's. Dat zegt Mikhail Mishustin, de premier van Rusland tijdens de presentatie van de overheidsbegroting.

Russen en crypto's

Het gaat om een schatting van 10.000 miljard roebel aan cryptocurrency's, zo verklaart hij. Het land is nog steeds zoekende hoe ze crypto's en de bijbehorende industrie gaan reguleren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze week heeft de Europese Unie nieuwe sancties ingesteld tegen het land: grote bitcoin - en cryptotransacties naar Rusland worden verboden.

Mishustin heeft het over 'diverse schattingen' dus de vraag is of de 10.000 miljard roebel precies klopt. Wel schat de overheid in dat er ruim 10 miljoen Russen een cryptowallet hebben. Het zijn met name jongeren die roebels hebben ingewisseld voor cryptovaluta, zo vermoedt hij.

Goudvoorraad

Mochten de cijfers kloppen, dan is het totale cryptovermogen van de Russische bevolking vergelijkbaar met de goudvoorraad van de overheid. Volgens schattingen van Amerikaanse analisten heeft Rusland ~140 miljard dollar aan goud in voorraad, zo meldt Cointelegraph. Dat is circa 20% van alle bezittingen van de Russische centrale bank.

Bitcoin koop je bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin Rusland

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties