EU verbiedt grote bitcoin transacties naar Russen

De lidstaten van de Europese Unie voeren de financiële druk op Rusland verder op. Ook bitcoinbedrijven krijgen te maken met nieuwe restricties. Diensten mogen geen grote transacties meer doen aan Russen.

De plannen zijn onderdeel van het vijfde pakket met maatregelen tegen Rusland. De maatregel moet bijdragen aan het ‘dichten van mogelijke mazen in de wet’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de praktijk gaat het bijvoorbeeld om stortingen richting bitcoin wallets. Een Europese broker mag niet zomaar meer geld overmaken naar Russische kanten.

De stappen komen niet uit de lucht vallen. Eerder riep bijvoorbeeld Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank, al dat cryptocurrency’s gebruikt worden om sancties te omzeilen. Daar is echter nog weinig bewijs voor geleverd.

Verbod

De Europese Unie is in staat om bedrijven regels op te leggen. Op het netwerk van bitcoin hebben ze echter weinig te vertellen.

Mensen die echt graag geld over de grens willen sturen kunnen dat natuurlijk gewoon via het netwerk zelf doen. Dat het kan betekent echter niet dat je geen gevolgen kunt ondervinden.

Bitcoin is een waardevolle tool om censuur te ontwijken. Maar het beschermt je niet tegen de gevolgen ‘in de echte wereld’ als je op de radar komt van bepaalde instanties.

De nieuwe richtlijnen van de EU richten zich met name op de diensten die nu als tussenpartij dienen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...