Santander ontkent blokkeren transacties Britse Coinbase-klanten

Santander ontkent dat klanten geen fiat geld op Coinbase kunnen storten of opnemen. Wel onderwerpt de bank bepaalde transacties aan extra controle, waardoor het opnameproces langer duurt. Dat verklaart de Spaanse bank aan nieuwssite The Block.

Santander en Coinbase

Santander geldt met 188 duizend werknemers en 125 miljoen klanten als één van de grootste banken ter wereld. De ABN AMRO heeft bijvoorbeeld 6 miljoen klanten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op het social medium Reddit klaagt een klant dat het storten van fiat geld op de cryptobeurs zou geblokkeerd zijn. Sterker, de gebruiker wordt geadviseerd een andere bank te zoeken. De melding krijgt behoorlijk wat bijval van andere Reddit-gebruikers die – in het algemeen – ontevreden zijn over bancaire dienstverlening.

Santander ontkent blokkeren transacties Britse Coinbase-klanten

Een woordvoerster verklaart aan The Block dat dit ‘niet het geval’ is. Ze voegt hieraan toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Het storten van geld naar legitieme bedrijven is niet geblokkeerd, maar bepaalde transacties kunnen aan extra veiligheidscontrole onderhevig zijn. Dat zijn stortingen of opnames waarvan we denken dat er een hoger risico op fraude bestaat.'[/penci_blockquote]

Gebruikers moeten er dus wel rekening mee houden dat het storten of opnemen van fiat geld bij Santander vertraging oploopt.

Barclays

Ook in het nieuws deze week: Coinbase heeft in ClearBank een nieuwe bank gevonden in het Verenigd Koninkrijk. Barclays heeft de banden met de Amerikaanse cryptobeurs doorgesneden.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...