Santander brengt app uit met Ripple software

Het wordt duidelijk dat in 2019 meer banken en financiële instellingen blockchain implementeren. Zo niet, dan worden er achter de schermen blockchaintechnologie onderzocht. Recent hebben we bericht dat 70 tot 80% van alle centrale banken een eigen cryptomunt onderzoekt.
Het is echter nog steeds zeldzaam dat veel van deze financiële instellingen openlijk lof uitspreken over blockchain. Komt dit omdat ze de technologie nog altijd als een bedreiging beschouwen?

Ripple-technologie

Dat lijkt echter niet het geval te zijn met Santander. De uitvoerend voorzitter van Santander heeft openlijk een app geprezen die wordt ondersteund door Ripple-technologie. Zelden gebeurt het dat een persoon met een hoge positie bij een financiële instelling openlijk het potentieel van blockchain bespreekt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”executive chairman Ana Botín “]You can do FX transfers, real-time, between the UK and continental Europe. And you can actually do Poland, Brazil and Chile – through Santander – for the same cost as Transferwise… And that is the reason why we need to really think about what is real reciprocity. The devil is in the details and the timing.”[/penci_blockquote]

De app van Santander

De specifieke app waar over gesproken wordt is de OnePayFX. De app draait op xCurrent, blockchain-software ontwikkeld door Ripple om transacties tussen banken sneller en efficiënter te laten verlopen. Release van de app werd gedaan bij het Santanders International Banking Conference in Madrid, Spanje.

De uitvoerend voorzitter van Santander, Ana Botin, wees op de veelzijdigheid en efficiëntie van de app. Ook dat je realtime FX-overdrachten tussen verschillende landen kan doen. De bank bekende ook dat het van plan is om One Pay FX uit te breiden en meer klanten de mogelijkheid geven om wereldwijd geld te versturen via de app.

Concurrenten

Voor degenen die zich afvragen hoe OnePayFX het doet tegen concurrenten – een van de belangrijkste concurrenten is Transferwise. Het bedrijf heeft miljoenen gebruikers en biedt realtime betalingen in het Verenigd Koninkrijk, maar is langzamer als het gaat om grensoverschrijdende betalingen.

Daarom heeft Ripple onlangs zoveel aandacht gekregen, omdat het realtime betalingen in verschillende landen en continenten kan aanbieden. Santander bood OnePayFX eerder vorig jaar in april 2018 aan – en Botin wees er eerder op dat de app al een aanzienlijk deel van zijn FX-betalingen afhandelt.

Lees meer over:
appRipple