Satoshi Nakamoto kwam 13 jaar geleden met het bitcoin logo

Het is alweer 13 jaar geleden sinds het iconische bitcoin-icoon is bedacht. Je kent het wel: de historische ₿. Sindsdien is ook deze versie van het logo geëvolueerd tot de huidige variant die we allemaal kennen.

Bitcoin logo

Satoshi Nakamoto kwam op 24 februari 2010 met een nieuwe versie van het bitcoin icoontje. Precies 13 jaar geleden deelde de genie achter bitcoin het volgende:

13 jaar geleden werd het bitcoin logo bedacht

Dit was echter niet de allereerste versie. Zoals je kunt lezen vraagt Nakamoto aan de volgers op het forum: 'Is dit beter dan de oude?' Waar heeft Satoshi het over, nu hij verwijst naar een ouder logo?

In 2009 was er al een ander logo bedacht, bestaande uit de letters 'B' en 'C'.

13 jaar geleden werd het bitcoin logo bedacht

Op 24 februari 2010 verving de community dit BC-logo met de nieuwe variant die Satoshi voorstelde.

To ฿ or not to ₿

In november 2010 kreeg bitcoin zijn definitieve symbool de welbekende "₿", afgeleid van de versie van Satoshi. Dit is het symbool dat nog steeds in gebruik is. Gedurende enkele maanden werd overwogen om een andere 'B'-variant te gebruiken, die van de Thai Baht (฿).

Weer iets later volgde de oranje versie van dit logo, die we allemaal kennen. Dit welbekende logo is op bitcointalk voorgesteld door de gebruiker genaamd Bitboy.

Grappig om te vermelden: in het originele logo zat een klein foutje, wat je alleen ziet als je enorm inzoomt in het vectorbestanden.

Momenteel is er trouwens een discussie gaande over de toekomst van het logo van een sat (of: satoshi). Dit is de kleinste eenheid in het netwerk. 1 BTC staat gelijk aan 100.000.000 sats. Een van de meest populaire versies is momenteel dit satssymbool.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsSatoshi