Scaramucci: “Waarde van alle bitcoin kan makkelijk naar $15.000 miljard”

Volgens Anthony Scaramucci, de oprichter en managing partner van SkyBridge Capital, kan de marktkapitalisatie van bitcoin makkelijk naar de $15 biljoen.

Prijsvoorspelling

Als je dat anders opschrijft, komt dat neer op $15.000 miljard. Vergeleken met de huidige marktwaarde van bitcoin van $540 miljard heeft de miljardair het dus over een stijging van maar liefst 2.660%.

Scaramucci, voormalig directeur Communicatie voor het Witte Huis, deed deze uitspraak op OPTO, een podcast over "Invest in Innovation".

De hedgefondsmanager denkt dat “bitcoin gemakkelijk een activa van $15 biljoen zou kunnen zijn”, voordat hij eraan toevoegde dat BTC “in veel opzichten waardevoller is dan goud” en dat het een spaarmiddel kan worden. Toch denkt hij niet dat bitcoin een universele geldstandaard zal zijn.

Als je dan terugrekent met de maximale supply, en het biljoenenbedrag deelt door deze 21 miljoen coins, dan komt het neer op de prijs van bitcoin van $700.000 per coin.

Hij ziet verder dat veel mensen vijandig tegenover BTC of door goud gesteunde cryptocurrency's staan, omdat men met de Amerikaanse dollar zijn "geopolitieke wil op anderen zou willen leggen".

Scaramucci bekritiseerde het huidige financiële systeem als “kapot” en riep op tot sterk leiderschap om een opleving op gang te brengen. Toch denkt hij dat zo'n verandering wel vijftien tot twintig jaar zou kunnen duren.

Verder keek Scaramucci de afgelopen maanden op een andere (en eigen) manier naar de cryptomarkt. FTX Ventures had afgelopen september namelijk een aandeel van 30% in SkyBridge gekocht, alvorens de beurs faillissement aanvroeg. Hij schat in dat oud-CEO Bankman-Fried schuld zal bekennen en veroordeeld gaat worden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...