“Bitcoin gaat profiteren van tijdperk van geldontwaarding”

Jamie Coutts, een analist van het grote Bloomberg, zegt dat bitcoin gigantisch zal profiteren van de geldontwaarding die de Amerikaanse overheid zal veroorzaken in de toekomst. Verder is het volgens Coutts voor vrijwel iedereen een goede strategie om in ieder geval een klein percentage van zijn of haar portfolio in bitcoin te parkeren.

1 procent in bitcoin

"Wat gebeurt er als je 1 procent van je 60/40 portfolio verplaatst van obligaties naar bitcoin?", zo vraagt Coutts zich af op Twitter.

De afgelopen jaren is dat in ieder geval een goed idee geweest. Zoals je kunt zien neemt daarmee het rendement op jaarbasis toe van 6,56 naar 7,38 procent en ook groeit ook het totale rendement gigantisch; terwijl de volatiliteit amper toeneemt van 11,19 naar 11,34 procent.

Met andere woorden, het risico neemt bijna niet toe (maximale daling 21,62 versus 21,98 procent), terwijl het rendement gigantisch stijgt.

Maar zelfs door 1 procent in bitcoin te investeren slaagden investeerders er volgens Coutts niet in om de geldontwaarding voor te blijven. Daarvoor is meer risico nodig.

Bitcoin als oplossing?

Volgens Coutts nemen steeds meer mensen geldontwaarding mee in hun investeringskeuzes. Als je weet dat overheidsgeld op termijn waarde zal inleveren, dan moet je daar natuurlijk iets mee in je portfolio.

Je kunt je dan bijvoorbeeld afvragen of het zinvol en nog wel veilig is om een deel van je geld voor de lange termijn in staatsobligaties te parkeren.

Als je over 30 jaar een rendement van 5 procent per jaar pakt op staatsobligaties, blijf je dan de inflatie wel voor?

Op het huidige tempo van geld en schuldcreatie lijkt het antwoord op die vraag: nee. Je moet meer risico nemen om de inflatie voor te blijven en wellicht kan bitcoin de komende tien jaar redding brengen op dat vlak. Dat is in ieder geval wat Jamie Coutts lijkt te suggereren.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....