Schiet bitcoin naar $51.000 als koers zich herhaalt?

1357 totale weergaven

Oktober ligt alweer bijna achter ons. Terwijl bitcoin de afgelopen maand met maar liefst 27% steeg, is de vraag wat november gaat brengen.

Koers in november

Als we historische trends bekijken, is duidelijk te zien dat oktober consequent een sterke maand is geweest voor bitcoin. Slechts twee keer (in 2014 en 2018) daalde de koers.

Het gemiddelde rendement ligt maandelijks op +22,2%. De stijging van 27,1% in oktober van dit jaar komt dus tamelijk overeen met deze historische gegevens.

Vooruitkijkend naar november wordt het complexer. Volgens gegevens van CryptoRank bedraagt het gemiddelde maandelijkse rendement voor BTC in november maar liefst 51,6%. De mediane groei, een meer conservatieve maatstaf, schommelt net onder de 9%.

En om nóg iets minder positief te zijn, moeten we niet negeren dat bitcoin de afgelopen vijf jaar slechts één keer de maand november positief afsloot. Dat was in 2022, toen de koers 42,9% steeg.

Schiet bitcoin naar $51.000 als koers zich herhaalt?

Historische data geeft natuurlijk een leuk beeld van de markt, maar geen voorspelling over de toekomst. In het verleden hebben analisten deze gegevens wel eens gekoppeld aan data omtrent het betalen van belastingen (in de Verenigde Staten) en feestdagen zoals het Chinese nieuw jaar.

De een zal op basis van bovenstaande grafiek verwachten dat bitcoin komende maand met 51% naar $51.000 zal stijgen; de ander draait er zijn hand niet voor om en blijft toch hodlen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...