SEC blokkeert Solana ETF – zorgen over SOL koers veroorzaken onzekerheid, wat gaat Solana doen?

906 totale weergaven
solana etf

De SEC liet onlangs weten dat het geen Solana ETF gaat goedkeuren vanwege zorgen over de mogelijke status van Solana als effect. Met deze negatieve uitspraak vragen veel investeerders zich af wat de Solana koers gaat doen.

De US Securities and Exchange Commission (SEC) maakte onlangs bekend dat het geen Solana ETF gaat goedkeuren. De SEC ziet Solana namelijk nog steeds als mogelijk effect, een status die deze crypto kreeg tijdens een rechtszaak tegen Coinbase.

Deze stap van de SEC werd duidelijk nadat de 19b-4 verzoeken van Solana ETF’s van de website werden gehaald. De SEC deed dit om de verdere voortgang van deze aanvragen stop te zetten.

Van Eck was een van de bedrijven die een aanvraag voor een Solana ETF had gedaan en het hoofd van digitale investeringen, Matthew Sigel, geeft aan te geloven dat Solana net als Bitcoin en Ethereum een commodity (product) is.

Hij geeft daarnaast aan dat ze toegewijd blijven om een Solana ETF goedgekeurd te krijgen.

Wat gaat Solana doen na slechte nieuws over Solana ETF?

Ondanks het slechte nieuws wist de Solana koers vandaag wel een aanzienlijke stijging door te maken. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat de gehele top 10 van de crypto markt vandaag een stijging doormaakte. Bitcoin steeg al meer dan 4% en ook Toncoin lijkt zich op te maken voor een aanzienlijke stijging.

Solana is op het moment van schrijven $ 146,3 waard, 3,8% meer dan 24 uur geleden. Hiermee heeft Solana een market cap van $ 68,24 miljard.

sol
Solana koers grafiek (24 uur) – bron: CoinMarketCap

Ondanks deze stijging ziet de nabije toekomst van de Solana koers er niet geheel optimistisch uit. Nu het MACD-histogram een verkoopsignaal afgeeft en de Sol koers minder waard is dan een groot deel van zijn EMA’s, lijkt een goedkeuring van een Solana ETF op de korte tot midden lange termijn het enige wat de Solana koers omhoog kan helpen.

Omdat dit dus nog wel even op zich kan laten wachten nu de SEC het eerste verzoek voor een Solana ETF heeft afgekeurd, verschuiven investeerders hun aandacht naar andere opties binnen de crypto markt.

Base Dawgz en Crypto All-Stars zijn twee opties die recentelijk veel in overweging zijn genomen. De unieke waardeproposities van deze twee projecten onderscheiden het namelijk van veel van hun concurrenten. Hieronder gaan we daarom verder in op deze veelbelovende crypto’s.

Base Dawgz (DAWGZ) – nieuw meme coin vindt inspiratie bij base jumping

Base Dawgz is een nieuwe meme coin waarvan het team aangeeft geïnspireerd te zijn door de vrijheid die base jumping met zich meebrengt. Deze vrijheid willen ze nu vertalen naar de blockchain, wat leidde tot de introductie van een gedecentraliseerde wereld zonder grenzen. Binnen deze gedecentraliseerde wereld zullen gebruikers in staat moeten zijn om hun tokens te verplaatsen over meerdere blockchains, waardoor ze dus “vrij” zijn.

Om een gedecentraliseerde wereld zonder grenzen te realiseren, maakt Base Dawgz gebruik van multi-chain functionaliteit. Dit betekent dat de DAWGZ token niet alleen beschikbaar zal zijn op de Base blockchain, maar ook op die van Ethereum, Solana, BNB en Avalanche. Hiermee realiseert dit project dus het doel om de DAWGZ token te verplaatsen over meerdere blockchains zonder enkel obstakel.

Base Dawgz is een geaudit crypto project door SolidProof en in deze audit kwamen geen gebreken naar voren. Daarnaast maakt het project gebruik van duidelijke tokenomics waarin goed te zien is hoe de token voorraad verdeeld wordt. Zo zal 20% van de token voorraad beschikbaar zijn tijdens de presale en wordt er 20% gereserveerd voor staking beloningen. Daarnaast is 20% van de token voorraad gereserveerd voor liquiditeit, 15% voor marketing, 15% voor DAWGZ beloningen en 10% voor listings.

De presale van Base Dawgz heeft inmiddels al bijna $ 3 miljoen aan vroege investeringen weten op te halen. Tokens kosten op dit moment $ 0,008173 per stuk, maar deze prijs zal volgende week verder gaan stijgen. Gebruikers die hun tokens vandaag nog kopen en meteen vastzetten zullen in aanmerking komen voor een APY van hoger dan 810%. Vandaag vormt dan dus het beste moment om in te stappen. Tokens zijn te koop middels Base, Ethereum, Sol, BNB en Avalanche.

 

 

Crypto All-Stars (STARS) – crypto project lanceert innovatieve MemeVault

Crypto All-Stars is een nieuw crypto project dat een innovatieve MemeVault introduceert. Deze MemeVault stelt gebruikers in staat om alle grote meme coins te staken in ruil voor aantrekkelijke beloningen. Op deze manier is dit project er dus in geslaagd om alle grote meme coins samen te brengen onder één dak, iets wat nog nooit eerder is voorgekomen in de crypto markt.

De MemeVault van Crypto All-Stars stelt gebruikers in staat om grote meme coins zoals DOGE, SHIB, PEPE en WIF te staken in ruil voor de native STARS beloningen. Gebruikers zijn echter ook in staat om de native STARS tokens zelf te staken. Mensen die dit doen zullen zelfs in aanmerking komen voor drie keer zo hoge beloningen.

stars

Het smart contract staking systeem, dat de MemeVault heet, bleek al snel een groot succes en heeft inmiddels geleid tot een zeer succesvolle presale. Wat hier ook aan meehielp was de duidelijke tokenomics van het project. Deze tokenomics worden uitgebreid beschreven op de website van Crypto All-Stars. 20% van de token voorraad is apart gezet voor de presale, 25% voor staking tijdens de presale, 25% voor de MemeVault en de resterende tokens worden verdeeld voer marketing en liquiditeit.

De presale van Crypto All-Stars ging vorige week pas live, maar heeft nu al meer dan $ 550.000 aan vroege investeringen weten op te halen. Tokens kosten op dit moment $ 0,0013966 per stuk, maar deze prijs zal in minder dan drie dagen verder gaan stijgen. Investeerders die geïnteresseerd zijn zullen zich dus moeten haasten om te profiteren van de huidige lage prijs. Tokens zijn te koop middels Ethereum, BNB, USDT en Credit Card.

 

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
solanasolana etf

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...